BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Valnøddeboller står højt på min brød-bolle-favoritliste, valnødder i dejen giver simpelthen sådan en skøn smag. Disse boller er langtidshævet og bagt af 100% stenkværnet fuldkornsspeltmel (jeg bruger den fra Skærtoftmølle). De mange fibre i fuldkorn er gavnlige for fordøjelsen, virker stabiliserende på blodsukkeret og styrker til med vores afgiftning. Vil du have dine valnøddeboller knap så grove, kan du erstatte noget af melet med sigtet speltmel.

Bollerne smager skønt, bare som de er, og smør på gør dem bestemt ikke ringere. Friske æbleskiver passer også perfekt til.

 

Til valnøddeboller skal du bruge:

Koldt vand   4 dl

Gær på størrelse med en stor ært

Fuldkornsspeltmel   470- 500 g

Æble   1 dl groftrevet  (kan udelades)

Citronsaft fra en halv citron

Salt   1 tsk

Valnødder   60 g

Sådan gør du:

Kom vandet i en skål og rør gæren ud deri. Tilsæt ca. halvdelen af melet, æble, citronsaft og salt. Rør resten af melet i  (hvor meget mel du skal bruge i alt afhænger af hvordan melet er) til dejen er fast og næsten ikke kan håndrøres længere. Bland valnødderne i, del evt. de store af nødderne først. Du kan evt. ælte dejen lidt nede i skålen, men det er ikke nødvendigt.

Læg et vådt vredet viskestykke over skålen og lad den stå i køleskabet 8 timer eller længere.

Tag skålen ud og lad den stå fremme på køkkenbordet en time, stadig med viskestykket over. Klip nu med en saks 9-10 stykker dej, der sættes på en bageplade med bagepapir. Drys lidt mel på hver bolle. Fugt viskestykket med varmt vand, vrid det og læg det over bollerne. Stil dem til hævning et varmt sted en time. Bag bollerne ved 200 grader ca. 35 minutter.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så tip gerne dine venner.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.