BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Har du prøvet at lave vafler med hyldeblomster i dejen?

 

Det giver sådan en fin smag. Når hyldetræerne står smukt i fuld blomst omkring midsommer, er det om at bruge dem. Hyldeblomstsaft er klassikeren, den laver jeg helt uden tilsat sukker, og vafler med hyldeblomster holder jeg også af at lave en gang eller to.

Jeg bruger dem til morgenmad eller mellemmåltid, og de fungerer også ret skønt at stable med en god creme, fløde- eller planteskum og friske bær imellem som lagkage. Her har jeg brugt min opskrift på blåbærpandekager blot med et par justeringer. Den hele quinoa giver ikke alene gode proteiner, den giver også god konsistens. Men du kan selvfølgelig bruge andre vaffelopskrifter.

 

Til vafler med quinoa og hyldeblomster skal du bruge:

Banan   1 mellemstor

Æg   2 mellemstore

Kogt hel lys quinoa (se tip nedenfor)   2 dl

Fintrevet citronskal   1 tsk

Salt   1/4 tsk

Fuldkornsrismel eller boghvedemel   1/2 dl

Kokosolie   2 spsk

Hyldeblomster

Sådan gør du:

Start med at mose bananen med en gaffel. Kom det i en skål sammen med de to æg og pisk det grundigt sammen. Bland afkølet quinoa, citronskal, salt og mel i. Smelt kokosolien og bland det i. Kom blomster i fra 4-6 hyldeskærme, måske flere, dejen skal nærmest mættes med blomster for at give smag nok. Bag vaflerne gyldne, portionen rækker til tre af den slags du ser på billedet.

Spis friske bær til og drys evt. med lidt kakaonibs.

 

TIP: Når jeg koger quinoa til aftensmad, koger jeg altid ekstra, så der bliver en rest, som kan bruges til grød, salat eller pandekager. Jeg koger quinoa sådan her: Kom 1 del (fx. 3 dl) hel quinoa i en gryde, dæk med koldt vand og rør rundt for at vaske quinoaen. Hæld det i en sigte og dræn vandet fra. Kom 2 dele – altså dobbelt så meget vand som quinoa – i gryden, tilføj en knivspids salt og bring vandet i kog. Kom quinoaen ved, når vandet koger, læg låg på og lad det koge på svag varme i 15 minutter. Sluk og lad det stå og trække 1o minutter. Variation: Hvis du rister quinoaen let gylden (efter den er vasket) på en tør pande inden du koger den, får den en lidt mere nøddeagtig smag og bliver lidt mere løs.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.