Fyldig og næringsrig tomatsovs

 

Denne tomatsovs er smækfyldt med grøntsager. Der er også kidneybønner i, så den er dejlig nærende og mætter godt. Tomaters røde farve kommer fra pigmentstoffet lycopen, der er en kraftfuld cellebeskyttende og antiinflammatorisk antioxidant. Lycopen frigives under opvarmning, så der er over 10 gange så meget lycopen tilgængeligt i en tomatsovs som i tilsvarende rå tomat. Tomat er desuden en af de plantebaserede kilder til umamismag, og dem er det altid godt af bruge lidt af især i vegetarisk/vegansk mad.

Til tomatsovs med grøntsager og bønner skal du bruge:

Hvidløg   1 fed

Løg   1 mellem-stort

Knoldselleri

Persillerod

Gulerod

Ekstra jomfruolivenolie   1 1/2 spsk

Tomatsovs, gerne med basilikum eller hvidløg  ca. 4 dl (afhængigt af hvilken du bruger,  jeg vælger fra karton/glas)

Vand   1 dl

Laurbærblade   2 stk

Frisk timian   1 dusk

Salt

Friskkværnet peber

Kogte kidneybønner   ca. 240 g

Sådan gør du:

Hak hvidløget i småstykker og skær løget i tern. Skær tern af knoldselleri, persillerod og gulerod til en stor håndfuld af hver. Varm olien i en gryde, kom hvidløg og løg i og sautér et par minutter. Kom de øvrige grøntsager i og sautér kort. Hæld tomatsovs og vand i, laurbær og timian og lidt salt og peber. Bring i kog og kog under låg 30-45 minutter. Jo længere kogetid des mere intens smag. Dræn kidneybønnerne og mos dem med en gaffel. Blend/mos sovsen let, der skal stadig være stykker af grøntsager i, medmindre de som skal spise den foretrækker en glat sovs. Bland de moste kidneybønner i og justér sovsens tykkelse med vand, hvis det behøves. Hvor tyk/tynd du ønsker den afhænger af hvad du vil bruge den til. Smag til med salt og peber.

2-3 portioner

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar