Tomatsalat med superfood
I denne farverige tomatsalat får tomaterne selskab af den mineralrige superfood arame tang og proteinrig tofu. Arame tangen og den marinerede tofu bidrager også med umamismag, så salaten bliver både meget smagfuld og mere mættende. Arame tang indeholder gode fibre og har en forholdsvis mild og sød smag, der gør den til en god salatingrediens og velegnet også til de, der er skeptiske overfor tang.
Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl
Du skal bruge:
Arame tang 2 dl (ca. 20 g)
Kokosolie (premium) eller ekstra jomfruolivenolie
Vand
Shoyu eller tamari 1 spsk
Marineret tofu* 300 g
Modne tomater 3 mellemstore
Frisk basilikum
Sådan gør du:
Hæld vand ved arame, og lad den stå 5-10 minutter. Tag aramen på i en si, så eventuelle sandkorn falder til bunds. Lad den dryppe af. Varm 1 spsk olie i en gryde og sautér aramen nogle minutter. Hæld 1,5 dl vand ved og shoyu/tamari, og lad det koge under låg ca. 20 minutter. Kog væden helt ind tilsidst.
Skær tofu i 1 cm tykke skiver, pres dem let for væde i et rent klæde eller køkkenrulle. Steg dem gyldne og let sprøde i olie på en pande og skær dem derefter i tern.
Skær tomaterne i halve skiver, og bland dem med den let kølede arame, tofu og groft hakket basilikum efter smag.
*Her får du opskrift på hjemmemarineret tofu
Opskriften er fra prisvindebogen Grønne proteiner – sundhed & nydelse, der i 2009 vandt Gourmand World Cookbook Award som bedste danske kogebog indenfor sundhed og ernæring.
Tjek også onlinekurset Flere grønne proteiner her
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mine inspirationsmails med masser af opskrifter, tips og gode råd til en sund grøn livsstil. Det er helt gratis.