Tomatsalat-arame-tofu-proteiner-LisbethTordendahlI denne tomatsalat får tomaterne selskab af den mineralrige superfood arame tang og proteinrig tofu. Arame og den marinerede tofu bidrager også med umamismag, så salaten bliver både smagfuld og mere mættende. Arame tang indeholder gode fibre og har en forholdsvis mild og sød smag, der gør den til en god salatingrediens.

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

Du skal bruge:

Arame tang   2 dl (ca. 20 g)

Kokosolie (premium) eller ekstra jomfruolivenolie

Vand

Shoyu eller tamari   1 spsk

Marineret tofu*   300 g

Modne tomater   3 mellemstore

Frisk basilikum

Sådan gør du:

Hæld vand ved arame, og lad den stå 5-10 minutter. Tag aramen på i en si, så eventuelle sandkorn falder til bunds. Lad den dryppe af. Varm 1 spsk olie i en gryde og sautér aramen nogle minutter. Hæld 1,5 dl vand ved og shoyu/tamari, og lad det koge under låg ca. 20 minutter. Kog væden helt ind tilsidst.

Skær tofu i 1 cm tykke skiver, pres dem let for væde i et rent klæde eller køkkenrulle. Steg dem gyldne og let sprøde i olie på en pande og skær dem derefter i tern.

Skær tomaterne i halve skiver, og bland dem med den let kølede arame, tofu og groft hakket basilikum efter smag.

*Her får du opskrift på hjemmemarineret tofu

9788799593101

 

 

 

 

 

Opskriften er fra bogen Grønne proteiner – sundhed & nydelse

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad Tomatsalat med arame og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar