BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Tomatsalat med superfood

I denne farverige tomatsalat får tomaterne selskab af den mineralrige superfood arame tang og proteinrig tofu. Arame tangen og den marinerede tofu bidrager også med umamismag, så salaten bliver både meget smagfuld og mere mættende. Arame tang indeholder gode fibre og har en forholdsvis mild og sød smag, der gør den til en god salatingrediens og velegnet også til de, der er skeptiske overfor tang.

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

Du skal bruge:

Arame tang   2 dl (ca. 20 g)

Kokosolie (premium) eller ekstra jomfruolivenolie

Vand

Shoyu eller tamari   1 spsk

Marineret tofu*   300 g

Modne tomater   3 mellemstore

Frisk basilikum

Sådan gør du:

Hæld vand ved arame, og lad den stå 5-10 minutter. Tag aramen på i en si, så eventuelle sandkorn falder til bunds. Lad den dryppe af. Varm 1 spsk olie i en gryde og sautér aramen nogle minutter. Hæld 1,5 dl vand ved og shoyu/tamari, og lad det koge under låg ca. 20 minutter. Kog væden helt ind tilsidst.

Skær tofu i 1 cm tykke skiver, pres dem let for væde i et rent klæde eller køkkenrulle. Steg dem gyldne og let sprøde i olie på en pande og skær dem derefter i tern.

Skær tomaterne i halve skiver, og bland dem med den let kølede arame, tofu og groft hakket basilikum efter smag.

*Her får du opskrift på hjemmemarineret tofu

9788799593101

 

 

 

 

 

Opskriften er fra prisvindebogen Grønne proteiner – sundhed & nydelse, der i 2009 vandt Gourmand World Cookbook Award som bedste danske kogebog indenfor sundhed og ernæring.

Tjek også onlinekurset Flere grønne proteiner her

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.

Husk også at tilmelde dig mine inspirationsmails med masser af opskrifter, tips og gode råd til en sund grøn livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.