En meget nem og hurtig ret med tofu
Tofu kan fås i mange kvaliteter og de varierer i både smag og struktur. Jo mindre tofuen skal tilberedes med diverse smagsgivere, des mere er det færdige resultatet selvfølgelig proportionelt med tofuens kvalitet. Jo bedre tofu des bedre smag. Selvom tofu her får smag af karry, kan jeg anbefale at bruge en god tofu, selvom den typisk er noget dyrere. Tofu med karry og ristede mandler kan spises både varm og kold. Servér gerne en god salat til. Den holder sig fint i nogle dage.
Til tofu med karry skal du bruge:
Sådan gør du:
Skær tofuen i 1 cm tykke skiver, pres dem for væde i et rent klæde/køkkenrulle, og skær dem i tern (1×1 cm).
Varm olien i en tykbundet pande, og lad karryen varme igennem.
Kom tofuternene ved og steg dem gennem 5 minutter, hvor der vendes jævnligt.
Hæld tamari/shoyu ved og vend rundt igennem 1 minut.
Tag tofuternene over i en skål, bland dem med hakkede mandler og groft hakket bredbladet persille.
Når mandlerne er klar kommer du dem i en skål, sprinkler lidt shoyu på (tamari hvis du er helt glutenfri) og vender hurtigt rundt med en ske, så mandlerne kan suge alt væden. Kunsten er at hælde tilpas shoyu/tamari på, så mandlerne opsuger nok, uden at der bagefter ligger en lille sø på bunden af skålen!
Bred mandlerne ud på et skærebræt, så de køler hurtigt af.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.