TofuternEn meget nem og hurtig ret med tofu, der (selvfølgelig) kræver en høj kvalitets tofu, for at smage godt. Kan spises både varm og kold. Servér gerne en god salat til. Holder sig fint i nogle dage.

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

Du skal bruge:

Tofu naturel (fra Nagel)   250 g
Kokosolie eller ekstra jomfruolivenolie   2 spsk
Karry   2 spsk
Shoyu   2 spsk
Bredbladet persille
Ristede og hakkede shoyumandler (se nedenfor)  1/2 dl

Sådan gør du:

Skær tofuen i 1 cm tykke skiver, pres dem for væde i et rent klæde/køkkenrulle, og skær dem i tern (1×1 cm).
Varm olien i en tykbundet pande, og lad karryen varme igennem.
Kom tofuternene ved og steg dem gennem 5 minutter, hvor der vendes jævnligt.
Hæld tamari/shoyu ved og vend rundt igennem 1 minut.
Tag tofuternene over i en skål, bland dem med hakkede mandler og groft hakket bredbladet persille.

2-3 portioner
RISTEDE SHOYUMANDLER
Disse mandler smager skønt og er perfekte til snacks, salater og meget andet, Lav derfor en pæn portion, fx 200 g, og opbevar dem, der ikke spises straks, i et tætsluttende glas.
Rist mandlerne på en tør støbejernspande eller i ovnen. Hold mandlerne i konstant bevægelse, hvis du bruger panden. Mandlerne skal blot ristes let, så de får en kraftigere smag. De skal blive let gyldne indeni og ikke sorte udenpå !
Når mandlerne er klar kommer du dem i en skål, sprinkler lidt shoyu på (tamari hvis du er helt glutenfri) og vender hurtigt rundt med en ske, så mandlerne kan suge alt væden. Kunsten er at hælde tilpas shoyu/tamari på, så mandlerne opsuger nok, uden at der bagefter ligger en lille sø på bunden af skålen!
Bred mandlerne ud på et skærebræt, så de køler hurtigt af.
9788799593101

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad tofutern og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar