BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Tofu med dejlig smag fra krydderier

Tofu smager i sig selv nærmest af ingenting. Det fantastiske er, at den nemt optager smag, fra det du tilbereder den med og i denne ret bruger jeg kraftfulde krydderier i en blanding med miso, der bidrager med umami, så resultatet bliver en smagfuld og smuk efterårs-vinterret.

 

Du skal bruge:

Tofu naturel   500 g

Mørk miso (byg eller ris)   2 spsk

Vand   3 dl

Garam masala   1 spsk

Frisk ingefær   1 spsk fintrevet

Hokkaido-græskar   500 g renset vægt

Rødløg   2 mellemstore

Ekstra jomfruolivenolie   3 spsk

Sådan gør du:

Skær tofublokken i 2 cm tykke skiver. Pres dem for væde i et rent klæde eller køkkenrulle, og skær dem i tern. Rør miso fri for klumper med vand og garam masala. Bland ingefær i. Lad tofuternene marinere i misoblandingen minimum 8 timer. Brug en stor skål, en lille bradepande eller det fad, du vil bage retten i. Bruger du et grønt hokkaido-græskar, skæres skrællen fra (den kan spises, men retten bliver smukkere, når den ikke bruges her), men brug endelig skrællen, hvis det er et orange græskar; skær kun de knudrede dele fra. Skær græskar i mundrette stykker, og rødløg i både, og bland det samt olien med tofu. Bag tildækket i en 225 grader varm ovn i 45 minutter. Bag yderligere mindst 10 minutter uden låg, til græskarret er helt mørt. Servér fx med brune ris eller anden korn samt broccoli eller anden grøn grøntsag til.

5 portioner.

9788799593101

 

 

 

 

Opskriften er fra min prisvinderbog Grønne proteiner – sundhed & nydelse

Tag et kig på onlinekurset Flere grønne proteiner.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner..

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.