TofuoggræskarTofu får her dejlig smag af kraftfulde krydderier. En rigtig efterårs-vinterret fra prisvinderbogen Grønne proteiner.

 

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

 

Du skal bruge:

Tofu naturel   500 g

Mørk miso (byg eller ris)   2 spsk

Vand   3 dl

Garam masala   1 spsk

Frisk ingefær   1 spsk fintrevet

Hokkaido-græskar   500 g renset vægt

Rødløg   2 mellemstore

Ekstra jomfruolivenolie   3 spsk

Sådan gør du:

Skær tofublokken i 2 cm tykke skiver. Pres dem for væde i et rent klæde eller køkkenrulle, og skær dem i tern. Rør miso fri for klumper med vand og garam masala. Bland ingefær i. Lad tofuternene marinere i misoblandingen minimum 8 timer. Brug en stor skål, en lille bradepande eller det fad, du vil bage retten i. Bruger du et grønt hokkaido-græskar, skæres skrællen fra (den kan spises, men retten bliver smukkere, når den ikke bruges her), men brug endelig skrællen, hvis det er et orange græskar; skær kun de knudrede dele fra. Skær græskar i mundrette stykker, og rødløg i både, og bland det samt olien med tofu. Bag tildækket i en 225 grader varm ovn i 45 minutter. Bag yderligere mindst 10 minutter uden låg, til græskarret er helt mørt. Servér fx med brune ris eller anden korn samt broccoli eller anden grøn grøntsag til.

5 portioner.

9788799593101

 

 

 

 

Opskriften er fra min bog Grønne proteiner – sundhed & nydelse

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar