Tofu med dejlig smag fra krydderier
Tofu smager i sig selv nærmest af ingenting. Det fantastiske er, at den nemt optager smag, fra det du tilbereder den med og i denne ret bruger jeg kraftfulde krydderier i en blanding med miso, der bidrager med umami, så resultatet bliver en smagfuld og smuk efterårs-vinterret.
Du skal bruge:
Tofu naturel 500 g
Mørk miso (byg eller ris) 2 spsk
Vand 3 dl
Garam masala 1 spsk
Frisk ingefær 1 spsk fintrevet
Hokkaido-græskar 500 g renset vægt
Rødløg 2 mellemstore
Ekstra jomfruolivenolie 3 spsk
Sådan gør du:
Skær tofublokken i 2 cm tykke skiver. Pres dem for væde i et rent klæde eller køkkenrulle, og skær dem i tern. Rør miso fri for klumper med vand og garam masala. Bland ingefær i. Lad tofuternene marinere i misoblandingen minimum 8 timer. Brug en stor skål, en lille bradepande eller det fad, du vil bage retten i. Bruger du et grønt hokkaido-græskar, skæres skrællen fra (den kan spises, men retten bliver smukkere, når den ikke bruges her), men brug endelig skrællen, hvis det er et orange græskar; skær kun de knudrede dele fra. Skær græskar i mundrette stykker, og rødløg i både, og bland det samt olien med tofu. Bag tildækket i en 225 grader varm ovn i 45 minutter. Bag yderligere mindst 10 minutter uden låg, til græskarret er helt mørt. Servér fx med brune ris eller anden korn samt broccoli eller anden grøn grøntsag til.
5 portioner.
Opskriften er fra min prisvinderbog Grønne proteiner – sundhed & nydelse
Tag et kig på onlinekurset Flere grønne proteiner.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner..
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.