Dip-tofu-proteiner-LisbethTordendahlDet er nemt at lave dip af tofu. Den bløde silken tofu kan blendes til glat på et par minutter. Dip lavet af tofu indeholder gode proteiner og passer godt til grøntsager, og kan selvfølgelig også bruges til korn og chips af forskellig art. Her får du en med avokado og en med dild.

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

Tofu-avokado-dip

Silken tofu   300 g

Avokado (Hass)   1 mellemstor

Citronsaft   3 spsk

Hvidløg

Frisk basilikum

Urtesalt

Damp tofuen 5 minutter og lad den køle af. Blend herefter tofu med avokado og citronsaft til den er helt cremet. Justér evt. tykkelsen med vand. Blend derefter hvidløg og basilikum i efter smag og behag, og smag til med salt.

Variation: Bland finthakket persille og/eller andre krydderurter i.

Kold tofu-dild-dip

Silken tofu   300 g

Ekstra jomfruolivenolie   1/2 dl

Urtesalt   ca. 1/2 tsk

Citronsaft   2 spsk

Dijonsennep   2 spsk

Rismaltsirup   1/2 spsk

Frisk dild   3/4 dl

Damp tofuen 5 minutter og lad den køle af. Blend alt undtagen dild, det der er helt cremet. Klip dild fint og bland i.

Denne dip kan også bruges som en kold sovs.

9788799593101

 

 

 

 

 

Begge opskrifter er fra bogen Grønne proteiner – sundhed & nydelse

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad dip med tofu og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar