Tofu dips til lidt af hvert
Dip lavet af tofu indeholder gode grønne proteiner og passer godt til grøntsager, til chips, grissini stænger og kan selvfølgelig også bruges til korn af forskellig art. Det er ganske nemt at lave dip af tofu. Den bløde silken tofu kan blendes til glat på et par minutter og derfor egner den sig strålende til dip og creme. Her får du to forskellige slags dip: en med avokado og en med dild.
Tofu-avokado-dip
Silken tofu 300 g
Avokado (Hass) 1 mellemstor
Citronsaft 3 spsk
Hvidløg
Frisk basilikum
Urtesalt
Damp tofuen 5 minutter og lad den køle af. Blend herefter tofu med avokado og citronsaft til den er helt cremet. Justér evt. tykkelsen med vand. Blend derefter hvidløg og basilikum i efter smag og behag, og smag til med salt.
Variation: Bland finthakket persille og/eller andre krydderurter i.
Kold tofu-dild-dip
Silken tofu 300 g
Ekstra jomfruolivenolie 1/2 dl
Urtesalt ca. 1/2 tsk
Citronsaft 2 spsk
Dijonsennep 2 spsk
Rismaltsirup 1/2 spsk
Frisk dild 3/4 dl
Damp tofuen 5 minutter og lad den køle af. Blend alt undtagen dild, det der er helt cremet. Klip dild fint og bland i.
Denne dip kan også bruges som en kold sovs. Den kan holde sig en lille uges tid, når den opbevares på glas i køleskabet.
Begge opskrifter er fra prisvinderbogen Grønne proteiner – sundhed & nydelse,der blev kåret som bedste danske kogebog indenfor sundhed og ernæring da den udkom i 2009.
Er du i tvivl om tofu og andre soyaprodukter er sunde? Så læs min artikel her
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.