Dip af tofu til lidt af hvert

 

Dip lavet af tofu indeholder gode grønne proteiner og passer godt til grøntsager, til chips, grissini stænger og kan selvfølgelig også bruges til korn af forskellig art. Det er ganske nemt at lave dip af tofu. Den bløde silken tofu kan blendes til glat på et par minutter og derfor egner den sig strålende til dip og creme.  Her får du to forskellige slags dip: en med avokado og en med dild.

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

Tofu-avokado-dip

Silken tofu   300 g

Avokado (Hass)   1 mellemstor

Citronsaft   3 spsk

Hvidløg

Frisk basilikum

Urtesalt

Damp tofuen 5 minutter og lad den køle af. Blend herefter tofu med avokado og citronsaft til den er helt cremet. Justér evt. tykkelsen med vand. Blend derefter hvidløg og basilikum i efter smag og behag, og smag til med salt.

Variation: Bland finthakket persille og/eller andre krydderurter i.

Kold tofu-dild-dip

Silken tofu   300 g

Ekstra jomfruolivenolie   1/2 dl

Urtesalt   ca. 1/2 tsk

Citronsaft   2 spsk

Dijonsennep   2 spsk

Rismaltsirup   1/2 spsk

Frisk dild   3/4 dl

Damp tofuen 5 minutter og lad den køle af. Blend alt undtagen dild, det der er helt cremet. Klip dild fint og bland i.

Denne dip kan også bruges som en kold sovs. Den kan holde sig en lille uges tid, når den opbevares på glas i køleskabet.

 

9788799593101

 

 

 

 

 

Begge opskrifter er fra prisvinderbogen Grønne proteiner – sundhed & nydelse, der blev kåret som bedste danske kogebog indenfor sundhed og ernæring da den udkom i 2009.

Er du i tvivl om tofu og andre soyaprodukter er sunde? Så læs min artikel her

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar