syltet-appelsinskal-detsoede-wisefoodSyltet appelsinskal er virkelig lækkert at bruge i kager, konfekt eller til chokoladeovertrukne strimler. Prøv dem også skåret i småstykker i en frugtsalat. Og de kan laves uden sukker. For at trække bitterstofferne ud skal de ligge i vand natten over.

Jeg bruger dem bla. til konfekt af rustik marcipan.

 

 

 

Foto: Tia Borgsmidt

 

 

 

 

 

Sådan laver du syltet appelsinskal:

Appelsin   1

Vand

Æblejuice   3 dl

Ahornsirup eller æblesirup   3 spsk

 

Skær appelsinen i fire både og skær hver båd over. Tag appelsinkødet af. Læg appelsinskallerne i en gryde og dæk med rigeligt koldt vand. Lad dem stå heri natten over. Hæld vandet fra og skrab med en ske så meget af det hvide lag væk, som muligt uden at ødelægge skallen. Kom skallerne tilbage i gryden og hæld juice og sirup ved. Bring i kog og lad det køle af. Bring igen i kog og lad det køle af. Gentag denne proces i alt fem gange. Kom skallerne i et glas sammen med lagen og opbevar i køleskab, holder mindst tre måneder, hvis lagen dækker.

Opskriften er fra bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre lækkerier uden sukker.

DET_SOEDE_OMSLAG

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

 

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar