Sylt selv appelsinskal

Syltet appelsinskal er virkelig lækkert at bruge i kager, konfekt eller til chokoladeovertrukne strimler. Dem vi kan købe har virkelig højt sukkerindhold, men jeg laver en sundere variation, med en lage af æblejuice, ahorn- eller æblesirup og de færdige skaller bliver ikke hvinende søde. Sådan kan jeg bedst lide det.

Jeg bruger de færdigsyltede skaller i bla. konfekt af rustik marcipan. Prøv dem også skåret i småstykker i en frugtsalat, det smager virkelig godt. Eller hakket og blandet i kagecremer til lagkager, vandbakkelser eller andet. For at trække bitterstofferne ud skal de ligge i vand natten over inden de syltes.

Foto: Tia Borgsmidt

Sådan laver du syltet appelsinskal:

Appelsin   1

Vand

Æblejuice   3 dl

Ahornsirup eller æblesirup   3 spsk

 

Skær appelsinen i fire både og skær hver båd over. Tag appelsinkødet af. Læg appelsinskallerne i en gryde og dæk med rigeligt koldt vand. Lad dem stå heri natten over. Hæld vandet fra og skrab med en ske så meget af det hvide lag væk, som muligt uden at ødelægge skallen. Kom skallerne tilbage i gryden og hæld juice og sirup ved. Bring i kog og lad det køle af. Bring igen i kog og lad det køle af. Gentag denne proces i alt fem gange. Kom skallerne i et glas sammen med lagen og opbevar i køleskab. De holder som regel mindst tre måneder, hvis lagen dækker.

Opskriften er fra bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre lækkerier uden sukker, både kager, desserter, slik og snacks. Bogen har mere end 100 opskrifter.

DET_SOEDE_OMSLAG

 

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

 

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar