Hjemmelavede syltede rødbeder smager så godt
Det er ganske nemt at lave syltede rødbeder og de kan ovenikøbet laves uden brug af sukker. Opskriften her udviklede jeg tilbage i 1980’erne, hvor jeg ryddede sukker ud af mit køkken og min kost, men gerne ville fortsætte med at nyde syltede rødbeder.
I lagen bruger jeg i stedet æblemost/juice. Syltede rødbeder er ikke alene lækre som topping på en lækker postej og en mad med peanutbutter, prøv dem også på en mad med stegt tofu, som tilbehør til kartoffel-rodmos eller hakket i salater.
Til syltede rødbeder skal du bruge:
Rødbeder ca. 1 1/2 kg
Vand
Salt
Lage:
Kanelstang ca. 4 cm
Laurbærblad 1 stort
Hele nelliker 3-4 stk
Sennepsfrø 2 tsk
Æblejuice eller –most 3 3/4 dl
Æblecidereddike 2 1/4 dl
Shoyu 2 spsk + 1 tsk (eller tamari hvis du ønsker dem helt glutenfri)
Salt 1/4 tsk
Sådan gør du:
Vask rødbederne grundigt og kog dem hele med skræl i letsaltet vand 1/2-1 time alt efter størrelsen. Hæld vandet fra og fyld gryden med koldt vand og lad rødbederne køle helt af deri. Skær top og bund af, og gnid resten af skrællen af med fingrene. Skær rødbederne i skiver og læg dem i rene, skoldede glas. Klip kanelstang og laurbær i et par stykker. Kog lagen op og fordel i glassene, så rødbederne dækkes helt. Skru lågene til med det samme, så der dannes undertryk, når lagen afkøles. Opbevar i køleskab. Rødbederne kan spises efter et døgn og de holder sig i flere måneder.
Prøv rødbederne på denne nemme Bønnepostej eller på Grøntsagspostej eller Linsepaté.
Find flere pålægsopskrifter her
Opskriften på syltede rødbeder er fra min bog Naturlig Mad Året Rundt, 1998.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del den gerne med dine venner.
Hej Lisbeth. Kan man bruge coconut aminos i stedet for tamari?
Kære Annette
Jeg har ikke erfaring med at bruge coconut aminos. De har et meget højt indhold af sukkerarter i forhold til tamari, der næsten intet har og det vil selvfølgelig influere jo på smagen 🙂
Det er en fantastisk opskrift og dejligt de ikke er så søde og alligevel søde nok. Jeg spiser mange flere rødbeder end jeg plejer efter denne opskrift. Nemme at lave👍
Kære Lis, det er jeg rigtig glad for at høre. Kh Lisbeth
Hej. Tak for denne lækker opskrift 😃. Har du også en opskrift til syltet agurker uden sukker?
Velbekomme, dejligt at du synes om dem, jeg laver dem jo også igen og igen 😊 Desværre ikke, jeg har mest gjort det i mælkesyregærede agurker og der går år imellem at jeg laver dem.
Hej Lisbeth,
Sikke en skøn opskrift! Ved du, hvor længe de ca. kan holde sig i lukket glas?
Mvh Astrid
Hej Astrid, det er jeg glad for, at du synes. De er simpelthen også en klassiker her i huset. Jeg opbevarer altid mine i køleskab, de kan snildt holde sig flere måneder, tænker også år, men jeg får altid spist dem inden, så det har jeg ikke afprøvet i praksis. Rigtig god fornøjelse med syltningen! 😍