BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Postej med svampe og umamismag

Forleden da jeg var ude for at købe ind til gæster til aftensmad, var der tilbud på svampe. Uhh det ku’ være lækkert med en svampepostej, tænkte jeg og købte et par bakker. Jeg havde ikke tidligere kreeret en opskrift (ja tænk engang med alle de opskrifter jeg efterhånden har udviklet, men sandt), så det blev en improvisation – som heldigvis sad næsten lige i øjet og gjorde stor lykke. En lille justering og så var den så lækker, som jeg kan tænke mig og klar til at blive præsenteret her. Svampe er i øvrigt en af de gode plantekilder til umamismag.

Svampepostejen kan spises varm til aftensmad eller bruges som pålæg.

 

Til svampepostej skal du bruge:

Løg   1 mellem

Brune champignon (eller andre svampe)   400 g

Hvidløg   1 fed

Ekstra jomfruolivenolie   2 spsk

Tamari eller shoyu   ca. 1 1/2 spsk

Tørret oregano   1/2 tsk

Tørret basilikum   1/2 tsk

Røget sød paprika   1/2 tsk

Usødet sojamælk   2 spsk

Tahin uden salt   2 spsk

Tomatkoncentrat   2 tsk

Friskkværnet peber

Gulerod

Rasp (speltrasp eller glutenfri)  1 dl

 

Sådan gør du:

Skær løg i mindre tern og hak svampene og hvidløg. Varm olien på en pande og sautér løg og hvidløg et par minutter. Kom svampene ved og sautér til de afgiver deres væde. Kom tamari/shoyu, oregano, basilikum og paprika ved og sautér til væden er fordampet. Sluk for varmen. Rør sojamælk, tahin, tomatkoncentrat og lidt peber i. Riv gulerod fint til i alt 1 dl. Bland det og rasp i svampene, justér evt. med et par ekstra dråber tamari/shoyu afhængigt af hvilken du bruger. Fordel blandingen i en form eller vælg fire portionsforme og pres det sammen. Bag 25-30 minutter ved 200 grader.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.