Sådan laver du pasta af squash
Squash er en meget gavmild plante, hvilket du måske kender til, hvis du selv har dem i din køkkenhave. Havde jeg bare kendt til at bruge squash på denne måde dengang mine børn kom hjem fra skolehaven med den ene store squash efter den anden, det var nemlig ikke helt let at få brugt de mange kilo på spændende og varierede måder. Køkkenhave eller ej – squash-pasta kan være en lækker måde at spise squash på, hvis de blandes med en god dressing. Her har jeg lavet en dressing med peanutbutter, som giver en god fylde til de rå squashstrimler. Du kan tilføje andre krydderurter og mere hvidløg og lidt chili, hvis du er i humør til noget spicy. Du kan også gå i en anden retning og lave dressingen med tørret koriander og spidskommen.
Til squash-pasta med peanutdressing skal du bruge:
Squash 1 mellem (6 dl tynde, lange strimler)
Crunchy peanutbutter (ren peanutbutter uden tilsat olie og sukker) 2 spsk
Tomatkoncentrat 1/2 tsk
Sød paprika 1/2 tsk
Hvidløg 1 lille fed
Vand 1/2 dl
Frisk basilikum
Salt
Sådan gør du:
Skær lange tynde strimler af squashen med en julienneskærer eller på et mandolinjern. Kom peanutbutter, tomatkoncentrat og paprika i en skål. Pres hvidløget og bland det i sammen med 1/2 dl vand. Rør det fri for klumper (der vil selvfølgelig være småstykker af jordnødder i). Hak basilikum til 1 stor spsk og rør i. Kom squash-pastaen i en skål og bland dressingen i. Smag til med salt umiddelbart inden servering, så saltet ikke trækker vand ud af squashen. Disse grøntsagspasta kan bruges i stedet for almindelig pasta eller som en grøntsagsret i et måltid.
1-2 portioner
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.