BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Sådan laver du pasta af squash

 

Squash er en meget gavmild plante, hvilket du måske kender til, hvis du selv har dem i din køkkenhave. Havde jeg bare kendt til at bruge squash på denne måde dengang mine børn kom hjem fra skolehaven med den ene store squash efter den anden, det var nemlig ikke helt let at få brugt de mange kilo på spændende og varierede måder. Køkkenhave eller ej – squash-pasta kan være en lækker måde at spise squash på, hvis de blandes med en god dressing. Her har jeg lavet en dressing med peanutbutter, som giver en god fylde til de rå squashstrimler. Du kan tilføje andre krydderurter og mere hvidløg og lidt chili, hvis du er i humør til noget spicy. Du kan også gå i en anden retning og lave dressingen med tørret koriander og spidskommen.

 

Til squash-pasta med peanutdressing skal du bruge:

Squash   1 mellem (6 dl tynde, lange strimler)

Crunchy peanutbutter (ren peanutbutter uden tilsat olie og sukker)   2 spsk

Tomatkoncentrat   1/2 tsk

Sød paprika   1/2 tsk

Hvidløg   1 lille fed

Vand   1/2 dl

Frisk basilikum

Salt

Sådan gør du:

Skær lange tynde strimler af squashen med en julienneskærer eller på et mandolinjern. Kom peanutbutter, tomatkoncentrat og paprika i en skål. Pres hvidløget og bland det i sammen med 1/2 dl vand. Rør det fri for klumper (der vil selvfølgelig være småstykker af jordnødder i). Hak basilikum til 1 stor spsk og rør i. Kom squash-pastaen i en skål og bland dressingen i. Smag til med salt umiddelbart inden servering, så saltet ikke trækker vand ud af squashen. Disse grøntsagspasta kan bruges i stedet for almindelig pasta eller som en grøntsagsret i et måltid.

1-2 portioner

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Her kan du læse om peanutbutter er godt eller skidt

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.