sprødsalatmedmynte

 

Mynte er sød og meget aromatisk. Den findes i så mange skønne varianter at det kan være svært at finde frem til sin særlige favorit. Se min artikel i sund-forskning.dk her 

 

 

 

Du skal bruge:

Spidskål    ½

Godt salt

Gulerødder

Romaine – eller hjertesalat

Frisk mynte (marrokansk)

Citronsaft

Ekstra jomfru olivenolie

Mandelolie (kan erstattes af olivenolie)

Ristede solsikkekerner

Sådan gør du:

Skær den grove stok fra spidskål og snit resten så tyndt som muligt. Kom det i en skål og bland det grundigt med ½ tsk salt. Stamp kålen (fx med en støder til en morter) eller kram det godt mellem hænderne så kålen blødgøres. Skær gulerødder i tynde tændstikker og bland i. *

Tag den mængde af kål-gulerodsblandingen som du skal bruge og bland det med snittet salat og finthakket mynte. Dryp citronsaft over og lige dele oliven- og mandelolie. Bland. Vend ristede solsikkekerner i.

 

* Denne blanding af krammet kål og gulerod kan du have stående i en boks i køleskabet i 4-5 dage og bruge i forskellige salatkombinationer.

Opskriften er fra min e-guide Organisér Dig Sund – 5 nemme trin til mere grønt i din hverdag 

Organiser dig sund-forside

 

 

 

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

 

Forlad sprød salat med mynte og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar