Spinatpandekager er så fine grønne i farven og smager rigtig dejligt, ikke mindst når de fyldes med en lækker krydret grøntsagsmix som her. Jeg har lavet to forskellige opskrifter på pandekagerne, en vegansk og en med æg. De smager virkelig godt begge to og jeg bruger dem begge. Udgaven med æg mætter mere og de bliver mere elastiske og er derfor lidt nemmere at rulle og bruge som wraps.

Fyldet kan selvfølgelig varieres på utallige måder. Det er også genialt at bruge rester af salater, gryderetter osv. som fyld.

 

 

 

Til spinatpandekager skal du bruge:

2-3 personer

Pandekager uden æg:

Babyspinat   50 g

Vand   220 g

Kikærtemel   100 g

Salt   1/2 tsk

Kokosolie til stegning

Pandekager med æg:

Babyspinat   50 g

Vand   160 g

Kikærtemel   50 g

Salt   1/2 tsk

Æg   2 mellem

Kokosolie til stegning

Fyld:

Løg   1 mellem-stort

Hvidløg   1 stort fed

Sød kartoffel,  groft revet   4 dl

Gulerod,  groft revet   3 dl

Kokosolie   1 spsk

Tørret timian   1 1/2 tsk

Tørret oregano   1 1/2 tsk

Røget sød paprika   1/3 – 1/2 tsk

Tomatkoncentrat   2 spsk

Kogte kikærter   120 g

Vand  (gerne kikærtekogevand, hvis du har)   2 dl

Salt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Spinatpandekager: Sæt blenderglasset på vægten og vej ingredienserne af direkte deri. Det nemmeste er at nulstille vægten imellem hver ingrediens. Blend alt grundigt, så dejen bliver helt glat og ensartet. Lad dejen hvile 15 minutter. Varm lidt olie på en pande, brug ca. 0,6 dl dej til små pandekager (det passer lige til min pande og de færdige pandekager bliver 17 cm i diameter) og mere, hvis du ønsker større pandekager. Lad pandekagerne blive næsten færdige uden at vende dem, ca. 2 minutter på første side og giv dem derefter blot 1-2 minutter på den anden side. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget varme du har på panden. Brug lidt olie på panden til hver ny pandekage.

Portionen rækker til 6-7 små eller 4 store.

Fyld: Halvér løget fra top til bund, læg skæreflade nedad og skær tynde skiver på langs. Hak hvidløg fint. Riv sød kartoffel groft til i alt 4 dl. Riv gulerod til i alt 3 dl. Varm olien på en pande og kom løg og hvidløg ved. Sautér 2 minutter. Kom sød kartoffel og gulerod ved samt timian, oregano, 1/3 tsk røget paprika, tomatkoncentrat og vand. Bland det godt. Hold middel-høj varme og vend rundt i det nogle minutter. Kom kikærter ved og fortsæt med at vende rundt indtil vandet er kogt ind. Smag til med salt og peber og evt. en smule ekstra røget paprika.

Variation: udelad kikærter eller skift dem ud med kidneybønner.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar