Rødbeder kan så meget
Denne opskrift er en gammel favorit, still going strong. En rigtig sommerklassiker er denne rødbedeopskrift blevet (fra min første bog Naturlig Mad,1990) – stadig en af mine absolutte favoritter, og en virkelig skøn måde at bruge de nye rødbeder med toppen og hele pivtøjet, her er virkelig essensen af at undgå madspild. Det er ikke så ofte, at rødbedeblade bruges i maden og det er en skam, for de er næringsrige og smager henad spinat. Prøv det!
Du skal bruge:
Rødbeder med blade 4 mellemstørrelse runde (eller 3 mellem aflange)
Havsalt
Løg 1 stort skåret i tynde både
Dressing:
Umesu (umeboshieddike – ume plum seasoning) 1½ spsk
Brun riseddike 3 spsk
Ekstra jomfru olivenolie 1½ spsk
Hvidløg 1 stort fed
(bland evt. en anden olie-eddike dressing, hvis du ikke kan få fat i ovenstående ingredienser)
Sådan gør du:
Skær toppene af og skrub rødbederne rene. Skær hver rødbede i 8 både (de aflange i 1½ cm tykke skiver) og kom dem i en gryde. Hæld vand ved så det lige knap dækker, tilsæt lidt salt og kog under låg 10-12 min.
Skær imens de vaskede rødbedeblade og –stængler ud i ca. 1 cm tykke strimler og stykker. Bring lidt vand i kog, tilsæt løg og kog uden låg 1 min. Tag løgene op med en hulske og kog derefter blade og stængler i det samme vand, når det atter koger. Kog dem let.
Lad alle grøntsager dryppe af og bland dem i en skål med dressingen. Lad retten trække minimum 30 min. inden servering.
Kan opbevares i flere dage.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.