sommerrødbederGammel og still going strong – opskriften her. Prøv den ! En rigtig sommerklassiker er denne rødbedeopskrift blevet (fra min første bog Naturlig Mad,1990) – stadig en af mine absolutte favoritter, og en skøn måde at bruge rødbeder med top og hele pivtøjet, her er virkelig essensen af at undgå madspild.

 

 

Du skal bruge:

Rødbeder med blade   4 mellemstørrelse runde (eller 3 mellem aflange)

Havsalt

Løg   1 stort skåret i tynde både

Dressing:

Umesu (umeboshieddike – ume plum seasoning)   1½ spsk

Brun riseddike   3 spsk

Ekstra jomfru olivenolie   1½ spsk

Hvidløg   1 stort fed

(bland evt. en anden olie-eddike dressing, hvis du ikke kan få fat i ovenstående ingredienser)

Sådan gør du:

Skær toppene af og skrub rødbederne rene. Skær hver rødbede i 8 både (de aflange i 1½ cm tykke skiver) og kom dem i en gryde. Hæld vand ved så det lige knap dækker, tilsæt lidt salt og kog under låg 10-12 min.

Skær imens de vaskede rødbedeblade og –stængler ud i ca. 1 cm tykke strimler og stykker. Bring lidt vand i kog, tilsæt løg og kog uden låg 1 min.  Tag løgene op med en hulske og kog derefter blade og stængler i det samme vand, når det atter koger. Kog dem let.

Lad alle grøntsager dryppe af og bland dem i en skål med dressingen. Lad retten trække minimum 30 min. inden servering.

Kan opbevares i flere dage.

Opskriften er fra min e-guide Organisér Dig Sund – 5 nemme trin til mere grønt i din hverdag 

Organiser dig sund-forside

 

 

 

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

 

Forlad sommer rødbeder og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar