BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Kender du soba nudler?

Hvis ikke, er der god grund til et nyt bekendtskab. For de smager dejligt og er noget jeg næsten altid har på lager. De er nemlig også hurtige at lave, og selvom jeg holder virkelig meget af at lave mad, så er det altså dejligt, at kunne lave et godt varmt måltid på kort tid. Soba er det japanske navn for boghvede og soba nudler er en gammel klassiker fra det japanske køkken, som jeg har stor kærlighed til. Soba nudler er lavet af boghvede enten 100% (glutenfri) eller i en blanding med hvede. Jeg foretrækker 100% soba og jeg bruger dem i forskellige retter: suppe, wok, i sushi og som her i en lækker sovs.

Denne dejlige ret lavede jeg forleden til frokost, og den var klar på 10 minutter og er virkelig easy peasy at lave. Jeg holder virkelig meget af at spise varm mad midt på dagen, så det er dejligt med noget, som er nemt og hurtigt at lave. Retten kan selvfølgelig også laves med andre nudler, hvis du foretrækker. Hvis ikke du har kogt soba nudler før, skal du vide, at de er lidt mere skrøbelige end hvede nudler, derfor skal de koges lidt forsigtigt og endelig ikke for meget. Og så er det smart, at skylle dem godt i koldt vand bagefter, for de klistrer nemt sammen, når de køler af.

Til soba nudler i karry-peanutbutter-sovs skal du bruge:

1 portion

Kogte sobanudler (den mængde du kan spise. De kan koge imens du laver sovsen)

Løg   1 mellem

Ekstra jomfruolivenolie   1 spsk

Medium stærk karry   2 tsk

Havredrik   2 dl

Salt

Peanutbutter (crunchy eller smooth)   1,5 spsk

Palmekål   1 stor håndfuld

Kogte kikærter

Sådan gør du:

Skær løg i små tern. Varm olien i en gryde og sautér dem 1-2 minutter. Kom karry ved, havredrik og lidt salt, og kog under låg 4-5 minutter. Skær palmekålen i mindre stykker, hvis ikke det er små blade. Rør peanutbutter i sovsen og bland palmekålen i. Kog ca. 1 minut, smag til med salt om nødvendigt. Kom nudler og den mængde kikærter du kan spise i en dyb tallerken og hæld sovsen over. Det var nemt, ik?

Var du tilfreds med disse opskrifter? Så del meget gerne med dine venner.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Vil du have mere inspiration til dejlig mad med palmekål og andre kåltyper så tag et kig på min bog Kål og Kærlighed 

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.