Lækre små brød med smag

 

Små gulerodsbrød har masser af smag, mild sødme og dejlig grov struktur og knas fra mandlerne. Sprøde og crunchy og samtidig bløde indeni. De er perfekte som en nærende sund fuldkornssnack og er ideelle både i madpakken og som et lille mellemmåltid. Et lille kompakt måltid med både grove kulhydrater, grøntsager, sundt fedt og protein. Svøbt i en vidunderlig blanding af krydderier, uhmmm… Jeg bager dem ofte i weekenden, så der er til den kommende uge. Eneste ulempe er, at man risikerer at spise dem op, så de ikke holder så længe som planlagt, men det er et luksusproblem der er til at leve med, ik?

 

 

Til små gulerodsbrød skal du bruge:

Gulerod   150 g

Æble   100 g

Mandler   100 g

Tørrede abrikoser   75 g

Muskatnød

Stødt kanel   2 tsk

Stødt ingefær   2 tsk

Stødt kardemomme   2 tsk

Gurkemejepulver   2 tsk

Grove havregryn   100 g

Citronsaft eller æblecidereddike   1 spsk

Salt

Vand   1 dl

Sådan gør du:

Riv gulerod og æble groft og kom det i en skål. Hak mandlerne, skær abrikoser i småstykker og kom også det i skålen. Riv muskatnød fint til 1 tsk og kom det i skålen med alle øvrige krydderier, havregryn, citronsaft/eddike og en knivspids salt. Bland det hele godt og rør vand i. Ælt det godt sammen med en hånd og lad det stå ca. 30 minutter.

Form 12-15 små brød eller boller, dejen er klistret og hænger lidt ved hænderne, men det er som det skal være. Bag de små gulerodsbrød ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Variation: Hvis du ønsker brød der ikke er så grove, fx. til mindre børn, kan halvdelen eller alle havregrynene blendes inden brug eller udskiftes med finvalsede gryn og mandlerne hakkes finere.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar