BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Knoldselleri i en dejlig suppe

Sellerisuppe er virkelig nemt at lave og det smager skønt. Det er om efteråret og i løbet af vinteren at vi har fornøjelse af denne dejlige rodfrugt med sin helt egen særlige smag. Knoldselleri smager let bitter i rå tilstand, men når roden bliver tilberedt, bliver smagen mere rund, sød og nærmest nøddeagtig. Det er en meget alsidig grøntsag, der ikke bare er god til suppe, men også i gryderetter, råkostsalater, postejer, mos og i en blanding bagte rodfrugter.

Til suppen her skal selleri, løg og hvidløg allerførst en tur i ovnen, det får nemlig den bedste smag frem i knoldsellerien inden den bliver til suppe. Og løgene bliver dejligt søde og hvidløgene bløde, milde og aromatiske. En super kombination.

Til denne sellerisuppe skal du bruge:

3-4 portioner

Knoldselleri   500 g (renset vægt)

Løg   1 mellem

Hvidløg   3-4 fed

Ekstra jomfruolivenolie   2 spsk

Smuttede mandler   1/2 dl (eller lidt mindre mandelmel – ikke den affedtede version)

Vand   ca. 1 ltr.

Salt

Evt. mandelsplitter

Evt. rugcroutoner

Evt. persille, vårsalat, fintsnittet grønkål el. andet grønt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Skær selleri i bidder (2 cm ca.) og løg i tynde både. Kom det på en bageplade med hvidløg og bland olien godt rundt i det. Bag det i ovnen i ca. 20-25 minutter til de største stykker er bløde og uden at løgene bliver brændt. Kom det hele i en blender sammen med mandler og 2-3 dl af vandet. Blend det helt cremet. Kom vand i til ønsket konsistens og varm suppen i en gryde. Smag til med salt og servér fx med ristede mandelsplitter (eller hakkede mandler), rugcroutoner og grønt på toppen.

Variation: Du kan nemt gøre suppen mere mættende ved at tilføje kogt hel boghvede eller perlebyg og/eller kogte hvide bønner, butterbeans eller kikærter. Lidt timian og rosmarin går godt i suppen, men brug ikke så meget, at den fine sellerismag overdøves. Vandet kan erstattes af bouillon. Suppen bliver også god med lidt kartoffel, pastinak eller persillerod i, kom dem i ovnen sammen med selleri.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Her finder du opskriften på min dejlige selleri-valnødde postej

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.