Knoldselleri i en dejlig suppe
Sellerisuppe er virkelig nemt at lave og det smager skønt. Det er om efteråret og i løbet af vinteren at vi har fornøjelse af denne dejlige rodfrugt med sin helt egen særlige smag. Knoldselleri smager let bitter i rå tilstand, men når roden bliver tilberedt, bliver smagen mere rund, sød og nærmest nøddeagtig. Det er en meget alsidig grøntsag, der ikke bare er god til suppe, men også i gryderetter, råkostsalater, postejer, mos og i en blanding bagte rodfrugter.
Til suppen her skal selleri, løg og hvidløg allerførst en tur i ovnen, det får nemlig den bedste smag frem i knoldsellerien inden den bliver til suppe. Og løgene bliver dejligt søde og hvidløgene bløde, milde og aromatiske. En super kombination.
Til denne sellerisuppe skal du bruge:
3-4 portioner
Knoldselleri 500 g (renset vægt)
Løg 1 mellem
Hvidløg 3-4 fed
Ekstra jomfruolivenolie 2 spsk
Smuttede mandler 1/2 dl (eller lidt mindre mandelmel – ikke den affedtede version)
Vand ca. 1 ltr.
Salt
Evt. mandelsplitter
Evt. rugcroutoner
Evt. persille, vårsalat, fintsnittet grønkål el. andet grønt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Skær selleri i bidder (2 cm ca.) og løg i tynde både. Kom det på en bageplade med hvidløg og bland olien godt rundt i det. Bag det i ovnen i ca. 20-25 minutter til de største stykker er bløde og uden at løgene bliver brændt. Kom det hele i en blender sammen med mandler og 2-3 dl af vandet. Blend det helt cremet. Kom vand i til ønsket konsistens og varm suppen i en gryde. Smag til med salt og servér fx med ristede mandelsplitter (eller hakkede mandler), rugcroutoner og grønt på toppen.
Variation: Du kan nemt gøre suppen mere mættende ved at tilføje kogt hel boghvede eller perlebyg og/eller kogte hvide bønner, butterbeans eller kikærter. Lidt timian og rosmarin går godt i suppen, men brug ikke så meget, at den fine sellerismag overdøves. Vandet kan erstattes af bouillon. Suppen bliver også god med lidt kartoffel, pastinak eller persillerod i, kom dem i ovnen sammen med selleri.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Her finder du opskriften på min dejlige selleri-valnødde postej
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.