BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Postej af selleri og valnødder

Selleri-valnødde postej er en ven jeg ved, jeg kan regne med, en ven jeg har lyst til at tilbringe tid sammen med igen og igen. Opskriften er oprindeligt fra min første kogebog Naturlig Mad, der udkom i 1990. Og den er en af de mange opskrifter, som stadig holder, så den er en fast del af mit repertoire indenfor plantebaserede postejer. Man behøver jo ikke opfinde den dybe tallerken hele tiden vel? Genbrug er godt. Godt genbrug er endnu bedre. Og postejen her fortjener at blive delt, for alle jeg serverer den for giver den en tommelfinger op.

Postejen er fortrinlig, både når den spises varm til frokost eller til aftensmad, og når den bruges som pålæg på brød. Her bliver den ikke ringere af at få en skive syltet rødbede eller agurk ovenpå.

Selleri er en grøntsag, der ofte deler vandende. Bladselleri endnu mere end knoldselleri. Jeg hører til dem, der kan lide begge dele, men jeg ved også, at  mange ikke rigtig får brugt knoldselleri til andet end suppe og ja måske i en gang rodfrugter i ovnen.

Jeg kan kun opfordre til at prøve denne postej, for kombinationen med valnødder er virkelig god.

Til selleri-valnødde postej skal du bruge:

 

Løg   1 stort

Knoldselleri   400 g renset vægt

Frisk timian   1 spsk

Ekstra jomfru olivenolie 2 spsk

Tamari eller shoyu   2 spsk

Vand   1 dl

Valnødder   100 g

Salt

Friskkværnet peber

Fuldkornsrasp (ris eller spelt) ½ dl + 1 spsk

Sådan gør du:

Skær løget igennem fra top til bund. Læg skærefladen nedad og skær tynde halvmåner.

Skær sellerien i tern.

Varm olie i en pande med tilhørende låg, sautér løg til de er klare, kom selleri og timian ved og vend rundt. Hæld vand og tamari eller shoyu ved. Læg låg på, bring i kog og lad småkog 10 minutter. Hak valnødderne.

Tag låget af og kog væden ind.

Mos selleriblandingen godt, bland rasp og valnødder i og smag til med salt og peber.

Kom det hele i en form, pres det sammen, glat overfladen og bag ved 200 grader i 25 minutter.

Postejen kan spises varm eller kold.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Mere med selleri? Her finder du sellerisuppe med bagte hvidløg og mandler

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.