rødbede-selleri-æble

 

 

Kombinationen rødbede, selleri, æble og sennepsdressing giver en rigtig dejlig, sprød og nem salat. Den holder sig frisk og mindst ligeså god 3-4 dage. Opskriften er fra bogen Naturlig Mad Året Rundt.

 

 

 

Rødbede   2 mellem

Selleri   i småbitte tern   3 dl

Æble   i småbitte tern   3 dl

Dressing:

Dijonsennep   1-1½ spsk

Olivenolie   2 spsk

Æbleeddike (evt. riseddike af brune ris)   1 spsk

Æblejuice   ½ dl

Hvidløg   1 fed

Skrub rødbederne fri for jord og kog dem i vand med en smule salt 15 min. Skyl dem herefter i koldt vand, tag skindet af og skær dem ud i småbitte tern til ialt 3 dl. Pisk olien i sennepen lidt ad gangen, så det ikke skiller (salaten bliver mest børnevenlig med 1 spsk sennep, bruges 1½ spsk bliver den selvsagt mere skarp).  Rør eddike, juice og presset hvidløg i. Bland rødbede, selleri og æble i en skål og vend dressingen i. Lad det trække et par timer. Vend gerne rundt et par gange undervejs.

Holder fint i køleskab 3-4 dage.

Opskriften er fra min e-guide Organisér Dig Sund – 5 nemme trin til mere grønt i din hverdag

Organiser dig sund-forside

 

 

 

 

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad selleri-rødbede-æblesalat og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar