Sandwich i nye klæder
Sandwich af butternut squash, har du prøvet det? Det fungerer virkelig godt og er et rigtig dejligt alternativ til en sandwich med brød. Med andre ord en super god idé, som jeg selvfølgelig synes, du skal prøve. Med mindre du har det sådan, at der overhovedet ikke skal laves noget som helst om på dine sandwich og du slet ikke har lyst til at prøve noget nyt.
Brødkvaliteten er ofte det, der trækker både smagsoplevelsen og sundhedsværdien af en sandwich ned og når du bruger skiver af butternut squash i stedet for brød, får du jo helt automatisk øget både sandwichens grøntsagsmængde og tilført mere smag. Det er ovenikøbet også meget nemt at lave og giver ikke oppustet mave, som mange får af brød. Win win. Prøv det og få en helt ny og anderledes sandwichoplevelse.
Butternut squash hedder i øvrigt noget så fint som Cucurbita moschata, moskus græskar på dansk, og som navnet siger, hører den faktisk til græskarfamilien. Butternut squash er det engelske navn og er det vi bruger i daglig tale. Butternut squash er mindre sød i smagen end hokkaido græskar, men de to kan bruges i samme typer opskrifter og som regel også fint erstatte hinanden, bare ikke lige til sandwich fordi hokkaido ikke giver de fine runde skiver som butternut gør.
Sådan laver du sandwich af butternut squash
Skær først ca. 1,5 cm tykke skiver på tværs af butternut squashen fra toppen og ned indtil kernedelen. Behold skallen på. Du skal bruge to skiver til hver sandwich. Læg skiverne på en bageplade, pensl dem med lidt ekstra jomfruolivenolie og drys lidt salt over. Du kan evt. drysse lidt krydderier over også. Bag dem nu ca. 20 minutter i en 200 grader varm ovn, de skal være møre, men ikke for bløde. Lad dem køle af.
Så bygger du din sandwich af hvad du vil, fx:
- salat
- plantebøf*
- sennep
- mayonnaise
- tahin eller peanutbutter
- syltede agurker
- syltede eller rå rødløg
- bagt peberfrugt (som på billedet)
- stegte svampe
- tomat …
Og så nyder du din lækre sandwich 🙂
*Du kan bruge en af de færdiglavede plantefars med hele bælgfrugter og grøntsager, købe færdigstegte, hvis der er nogle du synes om, eller du kan lave mine Linsedeller med boghvede og mandler, Risbøffer med tofu eller bønner eller Plantebøffer af quinoa og bønner.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter
Lige nu er der økologiske butternut til en god pris i Netto. De skal opbevares ved stue temperatur så kan de holde sig Tak for inspiration Lisbeth
Dejligt du bliver inspireret Hanne 🙂 Ja både butternut og andre græskar holder sig ret længe. God fornøjelse!
Hej Lisbeth. Jeg er faldet over en gammel opskrift fra dengang man brugte agaragarflager. Men her kan man kun får det som helt fint pulver nu, næsten støv… Har du et hurtigt bud på en omregner.. Hvor meget af det helt fine pulver svarer til en spsk af de «gode gamle flager».
Hej Tara. Ja jeg har lagt mærke til at det ofte er pulveret, der bruges nu, men jeg bruger stadig altid flager, for jeg synes simpelthen det er nemmere at styre, så kan desværre ikke hjælpe dig med en omregner. Flager forhandles stadigvæk både fra Clearspring/Naturesource og en fra Naturkost-Odense. Er de ikke i de fysiske butikker, kan de i hvert fald købes på nettet 🙂