Brug blomkål med farver

 

Blomkål med farver er noget forholdsvis nyt. De er heldigvis hverken kunstig farvet eller gensplejsede, men opstået ved naturlig krydsning og fås økologisk. Smukke farvede grøntsager er noget af det, der inspirerer mig allermest til at lave mad. Det bedste er, når maden er en fryd for øjet, det vækker ikke alene vores sanser, vores fordøjelse stimuleres også, med det resultat, at vi fordøjer den mad vi spiser bedre. Naturlig farvestrålende mad er desuden fyldt med særlig sunde plantestoffer: pigmenter med antioxidativ virkning. Dvs. den beskytter dine celler mod skader fra de aggressive frie radikaler. Det er derfor en rigtig god idé at sammensætte dine måltider, så der er en smuk farvepalet på tallerkenen.

 

 

tre-farver-blomkaal-lisbethtordendahlDenne salat fik jeg ideen til, da jeg var på indkøb og der lå økologiske hvide, gule og lilla blomkål side om side – så smukt. En af hver røg selvfølgelig straks i indkøbskurven og jeg købte frisk basilikum og pinjekerner, som er brugt til dressingen.

 

 

Til salat med blomkål skal du bruge:

3-4 portioner

Hvid, gul og lilla blomkål

Salt

Pinjekerner   1 spsk med top

Frisk basilikum

Ekstra jomfruolivenolie   4 spsk

Bredbladet persille

Citronskal

Sådan gør du:

Skær 2 håndfulde mellemstørrelse buketter af hver af de tre slags blomkål. Bring vand i kog i en gryde, nok til at kunne dække blomkålen, tilsæt en knivspids salt. Kom de hvide og gule blomkål i og kog dem 2 minutter. Dræn og giv dem evt. et hurtigt skyl under koldt vand. Del de violette blomkålsbuketter i mindre buketter. Rist pinjekernerne forsigtigt til let gyldne. Pluk basilikumblade til 1 dl tæt pakket og hak dem fint. Rør pinjekerner, basilikum og olie til en dressing i en morter (evt. i en blender, hvis du har en, der kan tage så lille en mængde). Pluk persilleblade til i alt 1 dl tæt pakket. Bland de afkølede hvide og gule blomkål med de lilla og med dressingen. Bland persillen i og smag til med salt og fintrevet citronskal.

lillablomkaal-lisbethtordendahlTip: lilla blomkål skifter farve fra rødlilla til blålilla når den koges. I salaten her bruger jeg derfor kålen rå, da jeg synes det er smukkest, men du kan sagtens koge den, hvis du foretrækker.

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

find inspiration i de skønne opskrifter fra Lisbeth TordendahlOpskriften er fra min bog Kål og Kærlighed, 

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar