Konfekt med rustik marcipan
Rustik marcipan er en rigtig dejlig variant af den kendte marcipan af afskallede mandler. En lækker sukkerfri konfekt fra bogen Det søde – sundhed og nydelse. Marcipanen søder jeg med daddel og blander herligheden med syltet appelsin og også gerne ingefær. Uhmm…
Og det behøver ikke være december for at lave rustik marcipan, den kan selvfølgelig nydes lige præcis, når man har lyst. Kombinationen mandler, dadel, appelsin og ingefær er virkelig god og så er det tilmed ganske nemt at lave! Du kan selvfølgelig lavet dobbelt portion, hvis du med det samme tænker, at 8-10 konfektstykker er for lidt.
Mandler er rige på særlig de monoumættede sunde fedtstoffer, giver gode fibre, protein og vigtige vitaminer og mineraler. De økologisk søde californiske mandler er utrolig lækre.
Foto: Tia Borgsmidt
Til rustik marcipan skal du bruge:
Mandler 100 g
Frisk daddel (Medjoul) 1 stor, blød og saftig
********
Syltet appelsin 50 g
Evt. frisk ingefær
Sådan gør du:
Blend 75 g af mandlerne til mel i en elektrisk kværn. Hak de resterende mandler og bland det sammen. Tag stenen ud af dadlen og mos den med fingrene. Ælt den i mandelmassen. Hvis dadlen ikke er stor, blød og saftig, skal du bare bruge ekstra dadel og evt. et par dråber vand eller saft fra syltet appelsin.
Skær appelsin i små tern. Ælt dem ind i marcipanen. Tilføj evt. 10 g skrællet frisk ingefær, skåret i småbitte tern. Form 8-10 små konfektstykker. Overtræk dem evt. med chokolade.
Opskriften er fra bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre lækkerier uden sukker.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne linket med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.