Rosmarinstænger er dejlig sprøde, smager skønt af rosmarin og olivenolie og det er bare sådan en god kombination! Jeg har lavet to udgaver og du får begge varianter her, for jeg kan faktisk ikke bestemme mig for, hvilken en af dem jeg bedst kan lide. Den eneste forskel er, at der er æggehvide i den ene og ikke i den anden. Æggehvide holder sammen på herlighederne. Udelades æggehvide bliver stængerne lidt mere sprøde, men jo altså også mere porøse. Så det er smag og behag og lidt afhængigt af hvad de skal bruges til. Prøv begge variationer og find din favorit. Eller bliv i tvivl ligesom jeg 😉

Rosmarinstænger er utrolig lækre at hapse som de er og bliver ikke ringere af at få en god spread på eller blive parret med en dejlig dip.

 

 

Til rosmarinstænger skal du bruge:

Fiberbagemix (melblanding fra Urtekram*)   150 g

Tørret rosmarin   2 tsk

Salt   1/2 tsk

Ekstra jomfruolivenolie   3/4 dl

Vand   1 1/4 dl

Evt. æggehvide   1 stk

Sådan gør du:

Bland alt sammen til en dej og lad den hvile 15 minutter. Rul dejen jævnt ud mellem to stykker bagepapir i et areal på ca. 25 x 30 cm. Fjern det øverste stykke papir. Ret kanterne til med en kniv og træk bagepapir med dej over på en bageplade. Skær dejen igennem på midten på den lange led og skær lange stænger på tværs. Bag ved 180 grader varmluft i 25 minutter (et til to minutter længere i versionen med æg). Tag stængerne ud og læg dem på en bagerist til afkøling.

*For god ordens skyld: jeg får som sædvanlig ingen fordel ud af at nævne særlige produkter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar