Smuk og smagfuld rød hummus
Rødbedehummus er en virkelig skøn variation af den klassiske hummus med tahin, olivenolie, hvidløg og citron. Og så lyser den helt fantastiske farve smukt op på bordet og i sandwichen. Prøv den! Også selvom du normalt ikke er så begejstret for rødbede. Hummus kan bruges som puré, dip og pålæg og kan varieres på utallige måder med krydderier og forskellige grøntsager.
Kikærter er på min top tre af favoritbønner, for de er så alsidige, giver god næring og gavnlige stoffer (bl.a. fiberrig protein og antiinflammatorisk K-vitamin), virker blodsukkerstabiliserende og er langtidsholdbar. Og ja, så smager den forrygende den lille kikært.
Kikærter er i øvrigt en af de ældste dyrkede afgrøder i vores historie, spist i mere end 10.000 år og er i dag verdens næstmest dyrkede bælgfrugt, kun overgået af sojabønner. På billedet er det glutenfri kernekiks bagt med quinoamel og drysset med sorte sesamfrø.
Til rødbedehummus skal du bruge:
Rødbede 1 mellem-stor ca. 175 g
Kogte kikærter 240 g
Tahin uden salt 1 spsk
Ekstra jomfruolivenolie 1 spsk
Citronsaft 2 tsk
Hvidløg 1 fed
Knust spidskommen 1/2 tsk
Kikærtekogevand eller vand
Salt
Sådan gør du:
Kog rødbede hel og uskrællet i 25 minutter i letsaltet vand. Kog gerne flere ad gangen, så du har til salater og andet, eller til at fryse ned i store stykker til smoothies. Hæld vandet fra, og hæld koldt vand på. Skindet kan nemt gnides af, når rødbederne er kølet af. Dræn kikærterne for vand og blend alle ingredienser (det går nemt med en stavblender). Justér tykkelsen med kikærtevand/vand, og smag til med salt.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.