BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Smuk og smagfuld rød hummus

Rødbedehummus er en virkelig skøn variation af den klassiske hummus med tahin, olivenolie, hvidløg og citron. Og så lyser den helt fantastiske farve smukt op på bordet og i sandwichen. Prøv den! Også selvom du normalt ikke er så begejstret for rødbede. Hummus kan bruges som puré, dip og pålæg og kan varieres på utallige måder med krydderier og forskellige grøntsager.

Kikærter er på min top tre af favoritbønner, for de er så alsidige, giver god næring og gavnlige stoffer (bl.a. fiberrig protein og antiinflammatorisk K-vitamin), virker blodsukkerstabiliserende og er langtidsholdbar. Og ja, så smager den forrygende den lille kikært.

Kikærter er i øvrigt en af de ældste dyrkede afgrøder i vores historie, spist i mere end 10.000 år og er i dag verdens næstmest dyrkede bælgfrugt, kun overgået af sojabønner. På billedet er det glutenfri kernekiks bagt med quinoamel og drysset med sorte sesamfrø.

Til rødbedehummus skal du bruge:

Rødbede   1 mellem-stor ca. 175 g

Kogte kikærter   240 g

Tahin uden salt   1 spsk

Ekstra jomfruolivenolie   1 spsk

Citronsaft   2 tsk

Hvidløg   1 fed

Knust spidskommen 1/2 tsk

Kikærtekogevand eller vand

Salt

Sådan gør du:

Kog rødbede hel og uskrællet i 25 minutter i letsaltet vand. Kog gerne flere ad gangen, så du har til salater og andet, eller til at fryse ned i store stykker til smoothies. Hæld vandet fra, og hæld koldt vand på. Skindet kan nemt gnides af, når rødbederne er kølet af. Dræn kikærterne for vand og blend  alle ingredienser (det går nemt med en stavblender). Justér tykkelsen med kikærtevand/vand, og smag til med salt.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.