Denne rødbede-tahin puré er en rigtig dejlig måde at bruge rødbeder på. Den er god som dip til buketter af blomkål, broccoli og anden gnavegrønt eller den kan serveres med letkogt hvid-, grøn-, savoy- eller spidskål. Den er også skøn i sandwich, i pitabrød og som pålæg på rug- og knækbrød.

Opskriften her er med vilje uden mål, for du kan lave puréen af en enkelt rødbede, du har som rest fra aftensmad eller lave en større portion af flere rødbeder. Og så smager du dig frem. Start med at blende rødbeden, kom lidt tahin i, citronsaft og -skal og justér smagen som du lyster.

Du kan også prøve min lækre rødbedehummus.

Rødbeder er en rig kilde til både mineraler og vitaminer med deres høje indhold af magnesium, natrium, calcium og jern samt C-vitamin og forstadiet til A-vitamin, betacaroten. Betacaroten omdannes i kroppen til A-vitamin i takt med kroppens behov. Men det er fedtopløseligt, så derfor er det vigtigt at huske noget fedtstof, i opskriften her kommer det fra tahinen. A-vitamin er vigtigt for både slimhinder, hud, øjne og immunforsvar.

Til rødbede-tahin puré skal du bruge:

Kogte eller bagte rødbeder*

Tahin

Citron

Evt. salt

 

Hak rødbederne groft og blend dem (med stavblender) med tahin. Smag til med revet citronskal og citronsaft og salt, hvis du bruger tahin uden salt.

*lav 2-3 ekstra rødbeder, hvis du laver ovnbagte rødbeder til aftensmad eller kog rødbeder i letsaltet vand 30-45 minutter afhængigt af størrelsen. Hæld vandet fra og lad rødbederne køle af i koldt vand, så er skrællen lige til at gnide af.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar