Ristede sojamandler er ganske enkelt et hit!

 

Jeg har lavet dem i over 30 år, og de er stadig lige lækre. Brug dem som snacks, på morgengrød og de er virkelig skønne at bruge i forskellige salater. Når mandler, nødder og kerner ristes fremhæves smagen. Når de dryppes med traditionel fremstillet økologisk soja (shoyu eller tamari) får de både salt og umamismag, derfor er de uimodståelige 🙂

Lav gerne en større portion og opbevar dem i et tætsluttende glas. Og metoden er fantastisk også til græskar- og solsikkekerner og andre nødder, især rå jordnødder, cashew- og paranødder.

Mandler, nødder eller kerner spiser jeg hver dag. De er små kompakte pakker af fibre, sunde fedtstoffer, protein, vitaminer og mineraler. Ofte udgør de et lille mellemmåltid sammen med grønt eller frugt til. De er også ideelle på morgenmaden, som snacks, i salater osv. og selvfølgelig blendede i dressinger, smoothies oma.

 

Til sojamandler skal du bruge:

Mandler

Shoyu eller tamari

Sådan gør du:

Rist mandlerne på en tør støbejernspande eller i ovnen. Hold mandlerne i konstant bevægelse, hvis du bruger panden. Mandlerne skal blot ristes let, så de får en kraftigere smag. De skal blive let gyldne indeni og ikke sorte udenpå!

Når mandlerne er klar, kommer du dem i en skål, sprinkler lidt shoyu eller tamari på dem, og vender dem hurtigt rundt med en ske, så mandlerne kan suge det hele. Kunsten er netop at hælde tilpas shoyu/tamari på, så mandlerne opsuger nok, uden at der bagefter ligger en lille sø på bunden af skålen! Bred mandlerne ud på et skærebræt bambusmåtte, så de køler hurtigt af. Fordelen ved at tage de varme mandler over i en skål inden de dryppes med shoyu/tamari er, at du undgår at brænde shoyuen/tamarien på, det smager ikke godt – og sker meget nemt på en varm pande.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar