BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Rabarber og jordbær er et godt par

I mange år brugte jeg ikke rabarber, primært fordi de kræver en del sødt, for at blive delikate. Sukker har jeg nemlig ikke brugt i årtier og andre sødemidler kun i små mængder. Men da jeg så begyndte at eksperimentere mig frem til at søde med tørret frugt istedet for sukker og sødemidler begyndte jeg at bruge rabarber til kompot og desserter.

Rabarber og jordbær er en klassisk midsommer kombination og de to klæder hinanden utrolig godt.

 

Til rabarber triflien skal du bruge:

Tørrede dadler   150 g

Vand (æblemost/juice for ekstra sødme)  2 dl

Salt

Rabarber   300 g

Jordbær   400 g

Evt. ren vaniljepulver

Granola (se opskrift på ren frugtsødet granola nedenfor eller brug en anden)

Flødeskum, kokosskum (se nedenfor) eller anden hvid skum/creme

Sådan gør du:

Skær dadlerne i småstykker, kom dem i en gryde med vand/æble og en nip salt. Kog under låg i 5 minutter. Skær rabarberne i stykker á ca. 1 cm, kom dem ved og kog videre i 10 minutter. Skyl jordbær (husk først at tage haserne af efter de er skyllet), skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelsen. Kom dem i gryden og kog yderligere 5 minutter. Smag evt. til med vaniljepulver. Sluk og rør rundt så det hele blandes godt. Lad det køle af.

Læg kompotten lagvis med granola og fløde-/kokos- eller planteskum eller creme.

Frugtsødet granola:

Fine havregryn   6 dl

Solsikkekerner   1 dl

Hasselnødder   2 dl

Salt

Kokosolie   4 spsk

Æblemos   2 dl

Bland havregryn og solsikkekerner i en skål. Hak nødderne groft og bland dem i sammen med en knivspids salt. Fordel olie og æblemos i, det er nemmest at gøre med fingrene. Spred blandingen ud på en bageplade og bag det midt i en 210 grader varm ovn. Vend rundt i granolaen efter 10 minutter og bag det yderligere ca. 10 minutter.

Kokosskum laver du sådan her:

Lad en dåse kokosmælk (ikke light) stå i køleskabet minimum 2 timer, gerne længere. Tag låget af uden at ryste dåsen. Skrab det øverste tykke hvide lag over i en skål. Det er den fede lækre del af kokosmælken også kaldet kokosmælkefedt. Pisk det luftigt med en el-pisker, tilføj evt. vaniljepulver.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.

Her kan du læse blogindlægget KEND DINE JORDBÆR

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Du kan også kigge på denne lækre granola

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.