Kender du quinoa pilaf?

 

Quinoa pilaf er en mellemting mellem en salat og en varm ret. Det er en skøn måde at bruge hel quinoa på, og jeg laver dem i flere forskellige udgaver. I denne opskrift har jeg krydret den mildt med karry, gurkemeje, ingefær og fennikelfrø. Den kan spises som den er eller serveres med fx. ristede kikærter, stegt tofu eller et lækkert stykke fisk for et mere mættende måltid.

En rest er super egnet til at have med i madpakken dagen efter den er lavet.

Til quinoa pilaf skal du bruge:

2-3 portioner

Lys quinoa   2 dl

Løg   1 mellem

Gulerod   1 stor

Rød peber   1 stor

Frisk ingefær

Fennikelfrø   1 tsk

Ekstra jomfruolivenolie

Karry (medium stærk)  1/2 tsk

Gurkemeje   1 tsk

Vand   3 3/4 dl

Salt

Squash   1

Romaine eller hjertesalat

Bredbladet persille

Sådan gør du:

Vask quinoa i grundigt i koldt vand, og lad den dryppe af i en sigte. Rist på en tør pande, det fungerer bedst i en støbejernspande. Hold konstant bevægelse, og rist til quinoaen bliver let gylden. Kom den i en skål. Ristningen kan godt springes over, men den færsige pilaf bliver mere løs og mindre klistret, når quinoaen er ristet.

Skær løg, gulerod og peberfrugt i tern. Skrab skindet af ingefæren og skær den i småbitte tern, du skal bruge 1 tsk i alt. Knus fennikelfrø i en morter.

Varm 1 spsk olie i en gryde, kom grøntsager ved og sautér kort. Kom ingefær, fennikel, karry og gurkemeje ved og sautér yderligere kort. Kom vand, quinoa  og 1/2 tsk salt i gryden og lad det småkoge under låg i 15 minutter. Sluk og lad det stå og trække i gryden 10 minutter.

Skær squash i store tern. Varm olie på en pande og sautér squah nogle minutter. Drys lidt salt over. Riv salaten i passende stykker og hak persillen groft.

Kom quinoa og salat på et fad. Kom squash ovenpå og drys persille.

Servér pilaffen i et fad for sig eller top den med ristede kikærter, stegt tofu eller fisk.

Variation: Drys valnødder, ristede græskarkerner, mandler eller cashewnødder over. Bland avokadotern og små buketter letkogt broccoli i.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar