Porretærten – én favorit i min familie
Porretærte er en favorit her i familien og er grøntsagstærter i det hele taget ikke noget de fleste – både store og små – kan lide?
Det tager lidt længere tid ja, end at lave en salat, men det er en måde at servere grøntsager på som er smagfuld og tilfredsstillende – så det er absolut den ekstra arbejdstid værd. Artiskok gør tærten her særlig lækker!
Du kan lave tærten med en bund af spelt eller en glutenfri bund.
Tip: Grillede artiskokker fås økologisk, jeg vælger gerne dem der ligger i olivenolie.
Til porretærte skal du bruge:
Tærtebund af spelt:
Fuldkornsspeltmel 2 dl
Sigtet speltmel 1 dl
Salt 1 knivspids
Ekstra jomfruolivenolie 1/2 dl
Vand 3/4 dl
Glutenfri tærtebund:
Havremel* 2 dl
Fuldkornsrismel 1 dl
Salt 1 knivspids
Ekstra jomfruolivenolie 1/2 dl
Vand 3/4 dl
Fyld:
Porre 1 1/2 stor
Grillede artiskokker 130-140 g
Ekstra jomfruolivenolie 1 spsk
Salt
Friskkværnet peber
Vand 1 dl
Æg 2 store
Tomater 2-3
Sådan gør du:
Start med bunden:
Bland mel og salt. Lun olie og vand i en lille gryde og pisk sammen så det blander. Vend det i melet og saml dejen. Fordel den i en smurt tærteform, prik huller i og forbag i en 200° varm ovn, 10-15 min. afhængigt af formen.
Skær porre i knap en cm skiver. Skær artiskokker i mindre stykker. Varm olie på en pande og sauter porre et 3-4 minutter til de falder lidt sammen. Drys salt og peber og hæld vand ved. Sautér til væden er fordampet. Bland artiskokkerne i. Fordel fyldet i tærtebunden, pisk æggene sammen og hæld det over porrefyldet. Læg tomatskiver på og bag ca. 30 minutter.
* Du kan selv lave havremel af havregryn i en elektrisk kværn. Vælg havregryn mærket “glutenfri”, hvis du er intolerant. Læs mere om glutenfri mad her.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.