Brændenælde pesto

 

Pesto med brændenælde har du prøvet det ? Det er virkelig lækkert, ikke mindst, når den er lavet med miso og citron, som jeg gør her! Det giver en pesto med både umamismag og en friskhed, der klæder brændenældesmagen så fint.

Snup havehandsker og en lille pose med på skovturen og pluk af de næringsrige brændenælder, der udover at smage dejligt, har så meget godt at tilbyde kroppen. De står derude til hel gratis afbenyttelse, det eneste du skal huske er, at plukke bladene uden af hive plantens rødder op.

Til pesto af brændenælde skal bruge:

Friske brændenælder   3 dl tæt pakket
Valnødder   5-6 halve kerner
Hvidløg   1/2 fed
Brun ris miso (gerne upasteuriseret og selvfølgelig økologisk, så du undgår GMO soja)    2 tsk
eller 
godt salt efter smag
Ekstra jomfruolivenolie    1-1 1/2 dl
Citronskal

Sådan gør du:

Mål brændenælderne ved at presse dem let i målebægeret med en ske. Skyl dem grundigt og ryst dem fri for vand. Kør valnødder og hvidløg i en foodprocessor (eller blender med hakker). Kom brændenælderne og miso (eller lidt salt) ved. Kør til nælderne er findelt og kom 1 dl olivenolie ved. Justér til ønsket konsistens ved at tilføje mere olie. Smag til med en smule fint revet citronskal.

Brug pestoen til pasta, over grøntsager eller ris, i sandwich, på brød eller hvad du finder på !

Brændenælder hører til den ældste folkemedicin og har i generationer været højt skattet i urtetraditioner fra flere verdensdele ikke blot her i Norden. Det er en blændende lægeplante, som du kan læse mere om i min artikel om brændenælder fra sund-forskning.dk  her og fra Nyt Aspekt her.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar