Denne persillerodssuppe er dejlig cremet og smager delikat og godt. Og er ovenikøbet ganske nem at lave. Den egner sig både som forret og som et let hovedmåltid, hvis man spiser en større portion.

Persilleroden har slægtsskab med persille og det kan både duftes og smages. Det er en meget velsmagende men samtidig mild rodfrugt, som traditionelt er brugt i supper, hvor den både giver dejlig smag og fylde. Men den kan også bages eller steges og spises rå. Bladene har også dejlig smag (især de unge blade) og kan bruges som persille, smid dem endelig ikke ud.

Persillerod eller pastinak?

Mange forveksler persillerødder med pastinakker, men har du først lært at se forskel, er du sjældent i tvivl. Persillerod er mere ren hvid i farven, men pastinakken er mere cremehvid over i det gullige. Det kan selvfølgelig være svært at se, hvis der er jord på rødderne, og hvis kun man står med den ene slags og ikke kan sammenligne. Men den tydeligste måde at kende forskel på er, at kigge på rodens top: Persillerod buer udad i toppen, der hvor den grønne top sidder fast på roddelen, mens pastinak buer indad i en dyb rand i toppen. Jeg lærte i tidernes morgen at huske den sammenhæng via navnet, for toppen på pastinak ligner en form for krave (som en præstekrave – pastorkrave – pastinak). Måske den huskeregel også kan hjælpe dig. De smager meget forskellige de to rødder. Pastinak har en mere sød smag end persillerod. Men nu til den dejlige suppe:

Til persillerodssuppe skal du bruge:

4 portioner

Løg  1 stort

Persillerod  200 g

Hvidløg   3 store fed

Frisk timian   1 spsk

Ekstra jomfruolivenolie

Vand   6 dl

Salt

Citronsaft

Champignon   200 g

Kokosmælk (ikke light)*   2 dl

Kogte grønne linser   ca. 240 g

Persille eller top fra persillerod

Sådan gør du:

Skær løg og persillerødder i mindre tern, og hvidløg i tynde skiver. Varm 1 spsk olie i en gryde og sautér løg, persillerod og 1/3 af hvidløgene et par minutter. Kom timian ved, hæld vand på, bring i kog og lad det koge under låg 10-15 minutter. Sluk, hæld kokosmælk ved og blend suppen helt cremet. Smag til med salt og lidt citronsaft.

Varm 1 spsk olie på en pande og sautér resten af hvidløgene og champignon til væden er kogt ind, ca. 5 minutter. Smag til med salt. Fordel linserne i fire skåle. Fordel hvidløg og champignon ovenpå og hæld suppen over. Varm evt. lige suppen op til kogepunktet, inden du hælder den i skålene. Pynt med persille/top.

*Når du ikke skal bruge en hel dåse kokosmælk i en opskrift, kan du enten hælde resten på et glas med tæt låg og opbevare det i køleskab 3-5 dage, eller du kan fryse det ned.

Var du tilfreds med denne opskrift på persillerodssuppe? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar