Pandekager

 

Bare ordet får forventningens glæde til at stige hos de fleste. Pandekager er sådan en forkælelsesting og de her er ovenikøbet helt uden mel, sukker og mælk. Pandekager kan nemlig godt være sunde, og som du kan se bruger jeg her kun banan, æg og krydderier. Da jeg første gang stødte på pandekager kun lavet af æg og banan, kunne jeg ikke rigtig se for mig, hvordan de kunne hænge sammen, og jeg tænkte, at de ville være meget ‘æggeagtige’ i smagen. Men jeg blev overrasket og overbevist med det samme, for de er simpelthen super lækre, nemme at lave og kan bruges både til dessert, eftermiddagssnack eller til morgenmad/brunch. Og jeg synes selvfølgelig du skal prøve dem. Du kan nyde dem som de er eller de kan spises med friske bær, mos af bær, marmelade eller æblemos og hakkede mandler/nødder/chokolade. Måske med flødeskum, creme eller is.

Jeg kan også anbefale dig at prøve mine blåbær pandekager med quinoa. De er rigtig gode og det er en smart måde at bruge en rest kogt hel quinoa på.

Foto: Tia Borgsmidt

Til disse pandekager skal du bruge:

Æg   3

Banan 1

Salt

Evt. citronskal

Evt. stødt kardemomme

Evt. vaniljepulver

Kokosolie eller smør til stegning

Sådan gør du:

Pisk æggene sammen. Mos bananen med en gaffel og rør i æggene sammen med en knivspids salt. Kom evt. lidt revet citronskal i og/eller krydderier. Bag 4-5 små pandekager.

Opskriften er fra min bog DET SØDE – sundhed & nydelse i den har jeg samlet mine allerbedste opskrifter på sunde søde sager: kager, dessert, slik og snacks.

DET_SOEDE_OMSLAG

 

 

 

 

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar