Lækre og nemme bananpandekager
Bare ordet får forventningens glæde til at stige hos de fleste. Pandekager er sådan en forkælelsesting og de her er ovenikøbet helt uden mel, sukker og mælk. Pandekager kan nemlig godt være sunde, og som du kan se bruger jeg her kun banan, æg og krydderier. Da jeg første gang stødte på pandekager kun lavet af æg og banan, kunne jeg ikke rigtig se for mig, hvordan de kunne hænge sammen, og jeg tænkte, at de ville være meget ‘æggeagtige’ i smagen. Men jeg blev overrasket og overbevist med det samme, for de er simpelthen super lækre, nemme at lave og kan bruges både til dessert, eftermiddagssnack eller til morgenmad/brunch. Og jeg synes selvfølgelig du skal prøve dem. Du kan nyde dem som de er eller de kan spises med friske bær, mos af bær, marmelade eller æblemos og hakkede mandler/nødder/chokolade. Måske med flødeskum, creme eller is.
Jeg kan også anbefale dig at prøve mine blåbær pandekager med quinoa. De er rigtig gode og det er en smart måde at bruge en rest kogt hel quinoa på.
Foto: Tia Borgsmidt
Til disse pandekager skal du bruge:
Æg 3
Banan 1
Salt
Evt. citronskal
Evt. stødt kardemomme
Evt. vaniljepulver
Kokosolie eller smør til stegning
Sådan gør du:
Pisk æggene sammen. Mos bananen med en gaffel og rør i æggene sammen med en knivspids salt. Kom evt. lidt revet citronskal i og/eller krydderier. Bag 4-5 små pandekager.
Opskriften er fra min bog DET SØDE – sundhed & nydelse i den har jeg samlet mine allerbedste opskrifter på sunde søde sager: kager, dessert, slik og snacks.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del del gerne linket med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.