BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse
Sunde opskrifter Lisbeth Tordendahl

SUNDE OPSKRIFTER TIL DIG FRA MIG

Hjertelig velkommen til et online udvalg af sunde opskrifter fra mit unikke madunivers Wisefood. Her på bloggen deler jeg min passion for mad, der på en og samme tid er både velsmagende, sund, grøn og klimavenlig. Mad der glæder sanserne og nærer både krop og sjæl.

Her handler det om sundhed og nydelse. Om klog næring, om livskraft, madglæde og vitalmad. Om grøn kærlighed til krop og klode, mad som medicin, hjælp til selvhjælp, bæredygtighed og selvomsorg. Og ja selvfølgelig smagfuld og farverig smuk mad!  Det er Wisefood.

Sund mad er ikke alt, men sund mad giver et fantastisk fundament og booster dig med vitalitet og overskud. Sunde kostvaner styrker kroppens selvhelbredende potentiale og er effektiv forebyggelse af dårligdomme. Og rigtig mad er vitalkost, der heler og styrker kroppen.

De fleste af mine opskrifter er veganske og glutenfri, både dem du finder her på bloggen og dem du finder i mine bøger.

Mit køkken er mit kreative udfoldelsesrum og jeg hygger mig meget med at udvikle nye opskrifter og tage billeder af herlighederne. Håber du bliver inspireret og finder noget, du synes om. Og jeg bliver rigtig glad, hvis du vil tippe dine venner og dit netværk om bloggen her, så endnu flere kan få glæde og gavn af den dejlige mad.

Kærlig hilsen og rigtig god fornøjelse.

Ristede sojamandler

Ristede sojamandler

Ristede sojamandler er ganske enkelt et hit! Jeg har lavet dem i over 30 år, og de er stadig lige lækre. Brug dem som snacks, på morgengrød og de er virkelig skønne at bruge i forskellige salater. Når mandler, nødder og kerner ristes fremhæves smagen. Når de dryppes...

læs mere
Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner

Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner

Hummusvariation   Grov hummus er en rigtig dejlige variation af den kendte klassiker. Hummus kan laves i uendelige variationer og også med andre bønner end kikærter. Base af kikærter er dog den jeg altid vender tilbage til - det smager bare godt! Når ikke jeg...

læs mere
Søde valnødder med appelsin

Søde valnødder med appelsin

Uimodståelige valnødder   På et kursus fik jeg en dag serveret nogle helt uimodståelige valnødder. Søde, sprøde og med appelsinsmag. Det er virkelig dejligt at få ny inspiration og jeg måtte  selvfølgelig hjem og eksperimentere med at lave de lækre valnødder...

læs mere
Jordbærkage – glutenfri

Jordbærkage – glutenfri

Jordbærkage uden gluten, mælk, sukker og animalsk gelatine. De danske jordbær, der hører til verdens bedste er virkelig en delikatesse. Brug jordbær til morgenmad, som mellemmåltid, i skiver på rug- eller andet brød smurt med mandel-/nøddesmør og selvfølgelig i...

læs mere
Hyldeblomstsaft sødet med æble – nul tilsat sukker

Hyldeblomstsaft sødet med æble – nul tilsat sukker

Hyldeblomstsaft uden sukker   Hyldeblomsternes fortryllende duft er indbegrebet af den skønne Sankt Hans tid, og du kan gemme noget af denne sommermagi med min enkle opskrift på en herlig forfriskende saft, der er nem at lave og oven i købet helt uden tilsat...

læs mere
Agurkesalat med et tvist

Agurkesalat med et tvist

Agurkesalat med løvstikke Agurkesalat er en sød-sur klassiker, men her får du min opskrift på en dejlig og forfriskende variation, der har skøn sommersmag af løvstikke og smukke purløgsblomster. Den er ultra enkel og smager virkelig godt. I den tidlige...

læs mere
Mochi – japansk rissnack

Mochi – japansk rissnack

Lyst til at prøve en traditionel samurai snack?   Har du endnu ikke smagt mochi, skal du forberede dig på en helt ny oplevelse. Mochi er en snack lavet af søde brune ris, som kan købes i helsekostbutikker. Jeg synes, mochi bliver mest delikat, når den laves på...

læs mere
Arame med mandler og majs

Arame med mandler og majs

Lækker ret med arame tang Arame er en af mine absolutte yndlings tangsorter, den har i fire årtier været fast del af mit lager af tørvarer. Arame tang er superfood fyldt med gavnlige mineraler, sporstoffer, fibre og umamismag. Det er en dejlig mild og delikat tang....

læs mere
Hummus

Hummus

Nem hummus opskrift Hummus er en skøn creme/puré/dip/pålæg af kikærter, som de fleste efterhånden kender. Jeg kan spise hummus igen og igen og laver ofte forskellige variationer. Færdigkogte økologiske kikærter er de senere år blevet en standardvare i mange...

læs mere
Dip med tofu

Dip med tofu

Tofu dips til lidt af hvert Dip lavet af tofu indeholder gode grønne proteiner og passer godt til grøntsager, til chips, grissini stænger og kan selvfølgelig også bruges til korn af forskellig art. Det er ganske nemt at lave dip af tofu. Den bløde silken tofu kan...

læs mere
Tomatsalat med arame og marineret tofu

Tomatsalat med arame og marineret tofu

Tomatsalat med superfood I denne farverige tomatsalat får tomaterne selskab af den mineralrige superfood arame tang og proteinrig tofu. Arame tangen og den marinerede tofu bidrager også med umamismag, så salaten bliver både meget smagfuld og mere mættende. Arame tang...

læs mere
Æbledessert – helt enkelt

Æbledessert – helt enkelt

Nogle gange er det helt enkle bare det bedste   Når råvarerne får lov at shine igennem uden så meget andet. Som nu denne æbledessert. Gode æbler. Dejlig kanel. Ikke meget andet. En tur i ovnen. Helt enkelt. Helt godt. Kombinationen æble og kanel er en af de til...

læs mere
Kerne knækbrød med rug eller glutenfri

Kerne knækbrød med rug eller glutenfri

Lækker sprødhed fyld med sunde sager   Kerne knækbrød er sprøde og knasende knækbrød eller kiks fyldt med sunde fedtstoffer og fibre. De kan laves med rugmel eller glutenfri med boghvede- eller quinoamel, alle tre meltyper giver et lækkert resultat. Til mine...

læs mere
Peanutkugler

Peanutkugler

Sund lækker snack med peanut   Disse lækre peanutkugler er et godt bud på sunde snacks. Wannabe-sneakers-barer er en af madbloggernes 'sund-slik' favoritter og der findes efterhånden en del opskrifter ude i bloggerland, men det gør dem jo ikke mindre lækre....

læs mere
Grønkålschips – verdens sundeste chips?

Grønkålschips – verdens sundeste chips?

Grønt, sprødt og sundt!   Der findes mange opskrifter på grønkålschips, som vel med rette aspirerer til titlen "Verdens sundeste chips" - som det ikke gør spor at blive afhængig af. Og har du ikke smagt dem endnu, tror jeg, du bliver overrasket. De bliver helt...

læs mere
Gulerodskage – glutenfri kage

Gulerodskage – glutenfri kage

Glutenfri gulerodskage Prøv min gulerodskage fyldt med sunde sager fra bogen DET SØDE - sundhed & nydelse. Den er skøn og saftig, lavet på basis af mandler, er helt kornfri og mælkefri og smager himmelsk. Foto: Tia Borgsmidt Til gulerodskage skal du bruge: 10-12...

læs mere
Chokoladeis – nem nicecream

Chokoladeis – nem nicecream

Mælke- og sukkerfri chokoladeis   Denne her lækre chokoladeis er lavet af frosne, modne bananer (se tip) og er helt mælke- og sukkerfri. Den er superenkel og nem at lave og den kan laves uden ismaskine. Spis den lige som den er eller med friske bær og kakaonibs...

læs mere
Pesto med brændenælde

Pesto med brændenælde

Brændenælde pesto   Pesto med brændenælde har du prøvet det ? Det er virkelig lækkert, ikke mindst, når den er lavet med miso og citron, som jeg gør her! Det giver en pesto med både umamismag og en friskhed, der klæder brændenældesmagen så fint. Snup havehandsker...

læs mere
Kikærtesalat – kikærter med pebre

Kikærtesalat – kikærter med pebre

Dejlig salat med kikærter Kikærtesalat kan laves i utallige variationer, her har jeg lavet den med pebre, der er en chilensk salsa. Det giver en skøn salat. Salat med bælgfrugter mætter godt. Kikærter er en af de bælgfrugter, jeg holder mest af at bruge i salat. I det...

læs mere
Tofu med karry og ristede mandler

Tofu med karry og ristede mandler

En meget nem og hurtig ret med tofu Tofu kan fås i mange kvaliteter og de varierer i både smag og struktur. Jo mindre tofuen skal tilberedes med diverse smagsgivere, des mere er det færdige resultatet selvfølgelig proportionelt med tofuens kvalitet. Jo bedre tofu des...

læs mere
Pandekager med banan

Pandekager med banan

Lækre og nemme bananpandekager Bare ordet får forventningens glæde til at stige hos de fleste. Pandekager er sådan en forkælelsesting og de her er ovenikøbet helt uden mel, sukker og mælk. Pandekager kan nemlig godt være sunde, og som du kan se bruger jeg her kun...

læs mere
Bønner ala græsk

Bønner ala græsk

Bønner i skøn græsk ovnret   Denne dejlige ret med de lækre store butterbeans, grøntsager og krydderurter er fra prisvinderbogen Grønne proteiner. Det er en ret inspireret af en af de bedste bønneretter jeg nogensinde har fået på restaurant. Det var i en lille...

læs mere
Salat med linser, æble og kapers

Salat med linser, æble og kapers

Linser i skøn kombination   Linser er en dejlig spise og kan bruges til virkelig mange forskellige retter. Jeg ved, at mange af de der ikke er særlig glade for linser, bliver overrasket og kan lide denne herlige kombination, hvor æble, kapers og balsamico...

læs mere
Tofu og græskar bagt i krydret miso

Tofu og græskar bagt i krydret miso

Tofu med dejlig smag fra krydderier Tofu smager i sig selv nærmest af ingenting. Det fantastiske er, at den nemt optager smag, fra det du tilbereder den med og i denne ret bruger jeg kraftfulde krydderier i en blanding med miso, der bidrager med umami, så resultatet...

læs mere
Krydret suppe med kikærter og tomat

Krydret suppe med kikærter og tomat

Velkrydret varmende suppe   Kikærter giver mættende fibre og proteiner i denne dejlige suppe med krydderier, der får blodet til at rulle. Det er en suppe jeg bliver ved med at lave, selvom opskriften efterhånden er gammel. Men den er god! Den smukke røde farve er...

læs mere
Suppe med ingefær

Suppe med ingefær

Ingefær suppe til en kold dag Suppe med grøntsager, linser og ingefær er herlig på en kold dag. Den får sin smukke gyldne farve af græskar, gulerod og de røde splitlinser, der også giver fylde og gode proteiner til suppen. Spiser du brød eller andet kornprodukt til,...

læs mere
Jule-krydderkage

Jule-krydderkage

Sund jule krydderkage Hvorfor ikke spise sund kage til jul? Denne lækre krydderkage, der hverken giver sukkerchok eller tung mave som traditionelle julekager, er både nem, smager skønt, er gluten- og kornfri, og sødet udelukkende med frugt. Jeg udviklede opskriften,...

læs mere
Porretærte med artiskok

Porretærte med artiskok

Porretærten - én favorit i min familie Porretærte er en favorit her i familien og er grøntsagstærter i det hele taget ikke noget de fleste - både store og små - kan lide? Det tager lidt længere tid ja, end at lave en salat, men det er en måde at servere grøntsager på...

læs mere
Nori wraps – pak grøntsagerne i nori

Nori wraps – pak grøntsagerne i nori

Nori er til meget andet end traditionel sushi. Prøv fx at lave friske grøntsags-noriwrap eller ren grøn-nori-maki. Se min artikel med opskrift og info om nori her           Nori er fyldt med protein, fibre og meget rig på A-vitamin. Du kan...

læs mere
Sommer rødbeder

Sommer rødbeder

Rødbeder kan så meget Denne opskrift er en gammel favorit, still going strong. En rigtig sommerklassiker er denne rødbedeopskrift blevet (fra min første bog Naturlig Mad,1990) - stadig en af mine absolutte favoritter, og en virkelig skøn måde at bruge de nye rødbeder...

læs mere

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.