Tomatsalat med arame og marineret tofu

I denne tomatsalat får tomaterne selskab af den mineralrige superfood arame tang og proteinrig tofu. Arame og den marinerede tofu bidrager også med umamismag, så salaten bliver både smagfuld og mere mættende. Arame tang indeholder gode fibre og har en forholdsvis mild...

læs mere

Æbledessert – helt enkelt

Nogle gange er det helt enkle bare det bedste. Der hvor råvarerne får lov at shine igennem uden så meget andet. Som nu denne æbledessert. Kombinationen æble og kanel er en af de til alle tider mest holdbare klassikere - det fås ikke meget bedre, sand smagsfryd. Her...

læs mere

Kerne knækbrød med rug eller glutenfri

Kerne knækbrød er sprøde og knasende knækbrød eller kiks fyldt med sunde fedtstoffer og fibre. De kan laves med rugmel eller glutenfri med boghvede- eller quinoamel, alle tre meltyper giver et lækkert resultat. Du skal bruge: Sesamfrø 1 dl Græskarkerner   1 dl...

læs mere

Peanutkugler

Disse lækre peanutkugler er et godt bud på sunde snacks. Wannabe-sneakers-barer findes der efterhånden en del opskrifter på, men det gør dem jo ikke mindre lækre. Sammensætningen er ikke min egen opfindelse og jeg kan ikke huske, hvor jeg stødte på dem første gang....

læs mere

Grønkålschips – verdens sundeste chips?

Der findes mange opskrifter på grønkålschips, som vel med rette aspirerer til titlen "Verdens sundeste chips" - som det ikke gør spor at blive afhængig af. Og har du ikke smagt dem endnu, tror jeg, du bliver overrasket. De bliver helt sprøde, så de nærmest...

læs mere

Gulerodskage – glutenfri kage

Glutenfri kage: Skøn, saftig gulerodskage uden sukker fra bogen DET SØDE - sundhed & nydelse. Den er på basis af mandler, er helt kornfri og mælkefri og smager himmelsk. Foto: Tia Borgsmidt 10-12 stykker Du skal bruge: Mandler   200 g Bagepulver   1/2 tsk Natron  ...

læs mere

Chokoladeis – nem n’icecream

En superenkel og lækker mælke- og sukkerfri is, lavet af frosne, modne bananer - se tip.   Du skal bruge: Frosne bananer   500 g Kakaopulver *  4-5 spsk Mandel- eller hasselnøddesmør   2 spsk (kan udelades, men det         gør lige isen en tand mere lækker) Bløde...

læs mere

Pesto med brændenælde – vild sundhed

Pesto med brændenælde har du prøvet det ? Det er virkelig lækkert, ikke mindst, når den er lavet med miso og citron, som jeg gør her! Det giver en pesto med både umamismag og en friskhed, der klæder brændenældesmagen så fint. Du skal bruge: Friske brændenælder   3 dl...

læs mere

Kikærter med pebre – salat

Salat med bælgfrugter mætter godt. Pebre er en chilensk salsa som jeg her har blandet med kikærter til en skøn salat. Du kan spise salaten som frokostret evt. med godt brød til, eller bruge den i et større måltid som tilbehør. Den holder sig fint 4-5 dage i køleskab....

læs mere

Tofu med karry og ristede mandler

En meget nem og hurtig ret med tofu, der (selvfølgelig) kræver en høj kvalitets tofu, for at smage godt. Kan spises både varm og kold. Servér gerne en god salat til. Holder sig fint i nogle dage. Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl Du skal bruge: Tofu...

læs mere

Pandekager med banan

Pandekager. Bare ordet får forventningens glæde til at stige hos de fleste. Pandekager er sådan en forkælelsesting og de her er ovenikøbet helt uden mel, sukker og mælk. De er super lækre, nemme at lave og kan bruges både til dessert, eftermiddagssnack eller til...

læs mere

Bønner ala græsk

Skøn ovnret med bønner. Denne dejlige ret med de lækre store butterbeans, grøntsager og krydderurter er fra prisvinderbogen Grønne proteiner. Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl     Du skal bruge: Hvidløg   3-4 fed Gulerod   ca. 2 dl skåret Bladselleri  ...

læs mere

Salat med linser, æble og kapers

  Linser er en dejlig spise og kan bruges til mange forskellige retter. Jeg ved, at mange af de der ikke er særlig glade for linser, bliver overrasket og kan lide denne kombination, hvor æble, kapers og balsamico samarbejder smukt med linserne. Salaten er skøn både...

læs mere

Tofu og græskar bagt i krydret miso

Tofu får her dejlig smag af kraftfulde krydderier. En rigtig efterårs-vinterret fra prisvinderbogen Grønne proteiner.   Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl   Du skal bruge: Tofu naturel   500 g Mørk miso (byg eller ris)   2 spsk Vand   3 dl Garam masala  ...

læs mere

Krydret suppe med kikærter og tomat

En dejlig velkrydret varmende suppe, der får blodet til at rulle. Med mættende fibre og proteiner fra kikærter.   Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl     Du skal bruge: Hvidløg   3 store fed Løg   2 mellemstore Ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie   2...

læs mere

Gylden suppe med ingefær

Suppen er herlig på en kold dag. Giv brød eller andet kornprodukt til, og du har et let måltid. Eller servér suppen som del af et større måltid.   Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl   Du skal bruge: Hokkaido græskar   ca. 200 g renset vægt Hvidløg   3-4...

læs mere

Jule-krydderkage – sund kage til jul

Hvorfor ikke spise sund kage til jul ? Denne lækre krydderkage er både nem og smager skønt. Den er glutenfri og kornfri, og sødet udelukkende med frugt. Du finder flere jule lækkerier uden sukkerchok og tomme kalorier  i min bog DET SØDE - sundhed & nydelse.   Du...

læs mere

Porretærte med artiskok

Porretærte er en favorit her i familien og er grøntsagstærter i det hele taget ikke noget de fleste - både store og små - kan lide? Det tager lidt længere tid ja, end at lave en salat, men det er en måde at servere grøntsager på som er smagfuld og tilfredsstillende -...

læs mere

Nori wraps – pak grøntsagerne i nori

Nori er til meget andet end traditionel sushi. Prøv fx at lave friske grøntsags-noriwrap eller ren grøn-nori-maki. Se min artikel med opskrift og info om nori her           Nori er fyldt med protein, fibre og meget rig på A-vitamin. Du kan købe det i ark der allerede...

læs mere

Sprød salat med mynte

  Mynte er sød og meget aromatisk. Den findes i så mange skønne varianter at det kan være svært at finde frem til sin særlige favorit. Se min artikel i sund-forskning.dk her        Du skal bruge: Spidskål    ½ Godt salt Gulerødder Romaine – eller hjertesalat Frisk...

læs mere

Sommer rødbeder

  Gammel og still going strong - opskriften her. Prøv den ! En rigtig sommerklassiker er denne rødbedeopskrift blevet (fra min første bog Naturlig Mad,1990) - stadig en af mine absolutte favoritter, og en skøn måde at bruge rødbeder med top og hele pivtøjet, her er...

læs mere

Selleri-rødbede-æblesalat

      Kombinationen rødbede, selleri, æble og sennepsdressing giver en rigtig dejlig, sprød og nem salat. Den holder sig frisk og mindst ligeså god 3-4 dage. Opskriften er fra bogen Naturlig Mad Året Rundt.       Rødbede   2 mellem Selleri   i småbitte tern   3 dl...

læs mere

Kerneboller med gulerod og oliven

    Lækre kerneboller helt uden mel. De giver dig masser af vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer, fibre og phytoøstrogener.  Bollerne kan spises som de er til mellemmåltid eller sammen med en suppe, eller de kan skæres over og nydes med pålæg / spread. Du skal...

læs mere

Kurv

Tlf. 30 10 30 10

💫NY BOG!💫