Antiinflammatorisk drik – golden milk

Kender du golden milk, den smukke drik med gurkemeje af indisk/ayurvedisk oprindelse? Det er en dejlig og nem måde at få gavn af gurkemejes mange gode egenskaber. Gurkemeje er en kraftig antioxidant med leverstyrkende og stærk antiinflammatorisk virkning. Det er en af...

læs mere

Rustik marcipan med syltet appelsin

Rustik marcipan er en rigtig dejlig variant af den kendte marcipan af afskallede mandler. En lækker sukkerfri konfekt fra bogen Det søde - sundhed og nydelse. Marcipanen søder jeg med dadel og blander herligheden med syltet appelsin og også gerne ingefær. Uhmm... Og...

læs mere

Syltet appelsinskal – til kager og konfekt

Syltet appelsinskal er virkelig lækkert at bruge i kager, konfekt eller til chokoladeovertrukne strimler. Prøv dem også skåret i småstykker i en frugtsalat. Og de kan laves uden sukker. For at trække bitterstofferne ud skal de ligge i vand natten over. Jeg bruger dem...

læs mere

Kålsalat med julesmag og pigeonæbler

En smuk og frisk kålsalat med sæsonens kål, dejlige pigeonæbler og en julekrydret dressing*. Perfekt til julebordet og fyldt med smag og sundhedsfremmende stoffer. Og selvfølgelig kan salaten spises selvom det ikke er jul. Her i vores del af verden bruger vi de...

læs mere

Kryddermuffins med nødder – til jul og resten af året

De lækre sunde kryddermuffins her passer perfekt til december, men kan selvfølgelig laves - og spises -  hele året! De er sødet udelukkende med frugt og kan bages af fuldkorns speltmel eller i en glutenfri version med havremel. Og de er meget nemme at lave. Jeg har...

læs mere

Syltede rødbeder uden brug af sukker

Hjemmelavede syltede rødbeder er ganske nemt at lave og de kan ovenikøbet laves uden brug af sukker. Opskriften her udviklede jeg tilbage i 1980'erne, hvor jeg ryddede sukker ud af mit køkken og min kost, men gerne ville fortsætte med at nyde syltede rødbeder. I lagen...

læs mere

Appelsinmarmelade med græskar

Græskar og appelsin er sådan et fint makkerpar, de klæder hinanden virkelig godt. I denne appelsinmarmelade giver græskar fylde og dejlig sødme sammen med dadler, så sukker bliver overflødigt. Et godt hokkaido græskar er tæt i kødet og har naturlig sødme, der træder...

læs mere

Grøn og Bæredygtig Jul

Få tips og opskrifter til grøn, bæredygtig og sundere jul. Lisbeth er her gået sammen med en anden grøn ildsjæl Kirsten Skaarup om denne smukke e-bog. Bogen Grøn og bæredygtig jul kan downloades kvit og frit her Traditionel julemad indeholder store mængder kød; vi vil...

læs mere

Dessert gazpacho – forfriskende sommerdessert

Du kender nok den traditionelle gazpacho lavet af tomat. Her har jeg lavet en dessertudgave med base af vandmelon, der er noget af det mest forfriskende og læskende på en sommerdag. Kombinationen af vandmelon, jordbær og lime er virkelig lækker og sommerlig. Det er...

læs mere

Jordbær ispinde med chiafrø – nemme frys-selv-is

Smukke røde jordbær ispinde. En forfriskende ispind på en sommerdag er da bare dejligt! Og det er nemt at lave frys-selv-is af naturlige sunde råvarer. Jeg bruger alt fra saft og juice uden tilsat sukker til rester af smoothies. Og denne jordbæris var til at begynde...

læs mere

Ristede sojamandler

Ristede sojamandler er ganske enkelt et hit ! Jeg har lavet dem i over 30 år, og de er stadig lige lækre. Brug dem som snacks, på morgengrød og de er virkelig skønne at bruge i forskellige salater. Når mandler, nødder og kerner ristes fremhæves smagen. Når de dryppes...

læs mere

Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner

Grov hummus er en rigtig dejlige variation af den kendte klassiker. Hummus kan laves i uendelige variationer og også med andre bønner end kikærter. Base af kikærter er dog den jeg altid vender tilbage til - det smager bare godt! Når ikke jeg laver min klassiske...

læs mere

Søde valnødder med appelsin

På et kursus fik jeg en dag serveret nogle helt uimodståelige valnødder. Søde, sprøde og med appelsinsmag. Det er virkelig dejligt at få ny inspiration og jeg måtte  selvfølgelig hjem og eksperimentere med at lave de lækre valnødder selv. Og her er resultatet. Jeg er...

læs mere

Jordbærkage – glutenfri

Jordbærkage uden gluten, mælk, sukker og animalsk gelatine. De danske jordbær, der hører til verdens bedste er virkelig en delikatesse. Brug jordbær til morgenmad, som mellemmåltid, i skiver på rug- eller andet brød smurt med mandel-/nøddesmør og selvfølgelig i...

læs mere

Hyldeblomstsaft sødet med æble – nul tilsat sukker

Hyldeblomstsaft er ren sommer. Hyldeblomsternes fortryllende duft er indbegrebet af den skønne Sankt Hans tid, og du kan gemme noget af denne sommermagi med min enkle opskrift på en herlig forfriskende saft, der er nem at lave og oven i købet helt uden tilsat sukker....

læs mere

Agurkesalat med løvstikke og purløgsblomst

En dejlig forfriskende agurkesalat med skøn sommersmag af løvstikke og smukke purløgsblomster.   Du skal bruge: Agurk   1 Æblecidereddike, brun riseddike  eller anden Salt Løvstikke Purløgsblomster Sådan gør du: Skær lange skiver af agurken med en tyndskræller. Kom...

læs mere

Mochi – japansk rissnack

Lyst til at prøve en traditionel samurai snack? Har du endnu ikke smagt mochi, skal du forberede dig på en helt ny oplevelse. Mochi er en snack lavet af søde brune ris, som kan købes i helsekostbutikker. Jeg synes, mochi bliver mest delikat, når den laves på panden,...

læs mere

Arame med mandler og majs

Arame 4 dl (ca.40g) Løg 2 mellem Mandler ½ dl Ekstra jomfru olivenolie 1 spsk Vand ca. 1½ dl Shoyu 2 spsk Majs (frosne) 3 dl* Lad aramen stå i blød, mens løgene skæres i tynde både og mandler skæres i grove stykker. Varm olien i en gryde og sauter løgene et par min....

læs mere

Hummus

Hummus er en skøn creme/puré/dip/pålæg af kikærter. Hvis du koger kikærter selv og koger dem med kombu tang, kan kombuen blendes med i din hummus. Kombu har en evne til at blødgøre proteiner, så kogetiden for bønnerne forkortes. Den er spækket med værdifulde mineraler...

læs mere

Dip med tofu

Det er nemt at lave dip af tofu. Den bløde silken tofu kan blendes til glat på et par minutter. Dip lavet af tofu indeholder gode proteiner og passer godt til grøntsager, og kan selvfølgelig også bruges til korn og chips af forskellig art. Her får du en med avokado og...

læs mere

Tomatsalat med arame og marineret tofu

I denne tomatsalat får tomaterne selskab af den mineralrige superfood arame tang og proteinrig tofu. Arame og den marinerede tofu bidrager også med umamismag, så salaten bliver både smagfuld og mere mættende. Arame tang indeholder gode fibre og har en forholdsvis mild...

læs mere

Æbledessert – helt enkelt

Nogle gange er det helt enkle bare det bedste. Der hvor råvarerne får lov at shine igennem uden så meget andet. Som nu denne æbledessert. Kombinationen æble og kanel er en af de til alle tider mest holdbare klassikere - det fås ikke meget bedre, sand smagsfryd. Her...

læs mere

Kerne knækbrød med rug eller glutenfri

Kerne knækbrød er sprøde og knasende knækbrød eller kiks fyldt med sunde fedtstoffer og fibre. De kan laves med rugmel eller glutenfri med boghvede- eller quinoamel, alle tre meltyper giver et lækkert resultat. Du skal bruge: Sesamfrø 1 dl Græskarkerner   1 dl...

læs mere

Peanutkugler

Disse lækre peanutkugler er et godt bud på sunde snacks. Wannabe-sneakers-barer findes der efterhånden en del opskrifter på, men det gør dem jo ikke mindre lækre. Sammensætningen er ikke min egen opfindelse og jeg kan ikke huske, hvor jeg stødte på dem første gang....

læs mere

Grønkålschips – verdens sundeste chips?

Der findes mange opskrifter på grønkålschips, som vel med rette aspirerer til titlen "Verdens sundeste chips" - som det ikke gør spor at blive afhængig af. Og har du ikke smagt dem endnu, tror jeg, du bliver overrasket. De bliver helt sprøde, så de nærmest...

læs mere

Gulerodskage – glutenfri kage

Glutenfri kage: Skøn, saftig gulerodskage uden sukker fra bogen DET SØDE - sundhed & nydelse. Den er på basis af mandler, er helt kornfri og mælkefri og smager himmelsk. Foto: Tia Borgsmidt 10-12 stykker Du skal bruge: Mandler   200 g Bagepulver   1/2 tsk Natron  ...

læs mere

Chokoladeis – nem n’icecream

En superenkel og lækker mælke- og sukkerfri is, lavet af frosne, modne bananer - se tip.   Du skal bruge: Frosne bananer   500 g Kakaopulver *  4-5 spsk Mandel- eller hasselnøddesmør   2 spsk (kan udelades, men det         gør lige isen en tand mere lækker) Bløde...

læs mere

Pesto med brændenælde – vild sundhed

Pesto med brændenælde har du prøvet det ? Jeg tilføjer miso og citron, det er rigtig godt ! Det giver en pesto med både umamismag og en friskhed, der klæder brændenældesmagen så fint.   Du skal bruge: Friske brændenælder   3 dl tæt pakket Valnødder   5-6 halve kerner...

læs mere

Kikærter med pebre – salat

Salat med bælgfrugter mætter godt. Pebre er en chilensk salsa som jeg her har blandet med kikærter til en skøn salat. Du kan spise salaten som frokostret evt. med godt brød til, eller bruge den i et større måltid som tilbehør. Den holder sig fint 4-5 dage i køleskab....

læs mere

Tofu med karry og ristede mandler

En meget nem og hurtig ret med tofu, der (selvfølgelig) kræver en høj kvalitets tofu, for at smage godt. Kan spises både varm og kold. Servér gerne en god salat til. Holder sig fint i nogle dage. Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl Du skal bruge: Tofu...

læs mere

Kurv

 

Tlf. 30 10 30 10

 

 

Tilmeld dig gratis inspiration til sundhed og grøn livsstil: