Salat med blomkål og basilikum-pinjedressing

Blomkål med farver er noget forholdsvis nyt. De er heldigvis hverken kunstig farvet eller gensplejsede, men opstået ved naturlig krydsning og fås økologisk. Smukke farvede grøntsager er noget af det, der inspirerer mig allermest til at lave mad. Det bedste er, når...

læs mere

Linsesalat – med fransk inspiration

Her får du opskrift på en lækker linsesalat med de delikate små sorte linser, der kommer fra Puy i Frankrig. Linser behøver ikke stå i blød, så du kan lave dem uden særlig forberedelse, de kan være klar på en halv time. Salaten er fuld af gode planteproteiner, nem at...

læs mere

Squash-pasta med peanutdressing

Squash er en meget gavmild plante, hvilket du måske kender til, hvis du selv har dem i din køkkenhave. Havde jeg bare kendt til at bruge squash på denne måde dengang mine børn kom hjem fra skolehaven med den ene store squash efter den anden, det var nemlig ikke helt...

læs mere

Fyldte peberfrugter med grøntsager og kikærter

Opskriften på de fyldte peberfrugter her blev til under mine eksperimenter med at bruge den aromatiske marokkanske krydderiblanding Ras el hanout. Hvis ikke du kender den allerede, kan du glæde dig til at opdage den. Her giver den fyldet mild krydret skøn smag, der...

læs mere

Rabarber jordbær midsommer trifli med granola

I mange år brugte jeg ikke rabarber, primært fordi de kræver en del sødt, for at blive delikate. Sukker har jeg nemlig ikke brugt i årtier og andre sødemidler kun i små mængder. Men da jeg så begyndte at eksperimentere mig frem til at søde med tørret frugt istedet for...

læs mere

Kartofler i smuk salat med spidskål

Sommerens nye kartofler smager dejligt i denne smukke og nemme salat med kål fra bogen Kål og Kærlighed. Fra hot til not - men helt ok For nogle år siden skyllede anti-stivelsesbølgen ind over land og kartoflen røg fra hot til not-listen hos mange, som en af de usunde...

læs mere

Svampepostej – til frokost og aften

Forleden da jeg var ude for at købe ind til gæster til aftensmad, var der tilbud på svampe. Uhh det ku' være lækkert med en svampepostej, tænkte jeg og købte et par bakker. Jeg havde ikke tidligere kreeret en opskrift (ja tænk engang med alle de opskrifter jeg...

læs mere

Vinter råkost med hvidkål og ingefærsdressing

Hvidkål er super sund mad til billige penge. Men mon ikke du også kender til, at det godt kan være svært at få brugt sådan et stort hoved, hvis ikke man har gode opskrifter og ideer. Denne råkost med hvidkål laver jeg igen og igen om vinteren, for det er sådan en god...

læs mere

Påskeæg med hjemmelavet marcipan og nougat

Her får du opskrift-kit til de lækreste hjemmelavede påskeæg med sukkerfri marcipan og nougat og smuk påskegul krymmel. Skønne æg, der ikke er hvinende søde og som du kan spise uden at få sukkerchok.     Til disse påskeæg skal du bruge: HJEMMELAVET MARCIPAN Mandler...

læs mere

Kager med sveskecreme og blåbær

Disse smukke kager har sprød bund, lækker creme og friske blåbær. De kan laves glutenfri, er sødet udelukkende med frugt, uden mælk og æg - og så er de meget nemme at lave.   Foto: Tia Borgsmidt                 Sådan laver du kager med sveskecreme og blåbær: Bund:...

læs mere

Antiinflammatorisk drik – golden milk

Kender du golden milk, den smukke drik med gurkemeje af indisk/ayurvedisk oprindelse? Det er en dejlig og nem måde at få gavn af gurkemejes mange gode egenskaber. Gurkemeje er en kraftig antioxidant med leverstyrkende og stærk antiinflammatorisk virkning. Det er en af...

læs mere

Rustik marcipan med syltet appelsin

Rustik marcipan er en rigtig dejlig variant af den kendte marcipan af afskallede mandler. En lækker sukkerfri konfekt fra bogen Det søde - sundhed og nydelse. Marcipanen søder jeg med dadel og blander herligheden med syltet appelsin og også gerne ingefær. Uhmm... Og...

læs mere

Syltet appelsinskal – til kager og konfekt

Syltet appelsinskal er virkelig lækkert at bruge i kager, konfekt eller til chokoladeovertrukne strimler. Prøv dem også skåret i småstykker i en frugtsalat. Og de kan laves uden sukker. For at trække bitterstofferne ud skal de ligge i vand natten over. Jeg bruger dem...

læs mere

Kålsalat med julesmag og pigeonæbler

En smuk og frisk kålsalat med sæsonens kål, dejlige pigeonæbler og en julekrydret dressing*. Perfekt til julebordet og fyldt med smag og sundhedsfremmende stoffer. Og selvfølgelig kan salaten spises selvom det ikke er jul. Her i vores del af verden bruger vi de...

læs mere

Kryddermuffins med nødder – til jul og resten af året

De lækre sunde kryddermuffins her passer perfekt til december, men kan selvfølgelig laves - og spises -  hele året! De er sødet udelukkende med frugt og kan bages af fuldkorns speltmel eller i en glutenfri version med havremel. Og de er meget nemme at lave. Jeg har...

læs mere

Syltede rødbeder uden brug af sukker

Hjemmelavede syltede rødbeder er ganske nemt at lave og de kan ovenikøbet laves uden brug af sukker. Opskriften her udviklede jeg tilbage i 1980'erne, hvor jeg ryddede sukker ud af mit køkken og min kost, men gerne ville fortsætte med at nyde syltede rødbeder. I lagen...

læs mere

Appelsinmarmelade med græskar

Græskar og appelsin er sådan et fint makkerpar, de klæder hinanden virkelig godt. I denne appelsinmarmelade giver græskar fylde og dejlig sødme sammen med dadler, så sukker bliver overflødigt. Et godt hokkaido græskar er tæt i kødet og har naturlig sødme, der træder...

læs mere

Grøn og Bæredygtig Jul

Få tips og opskrifter til grøn, bæredygtig og sundere jul. Lisbeth er her gået sammen med en anden grøn ildsjæl Kirsten Skaarup om denne smukke e-bog. Bogen Grøn og bæredygtig jul kan downloades kvit og frit her Traditionel julemad indeholder store mængder kød; vi vil...

læs mere

Dessert gazpacho – forfriskende sommerdessert

Du kender nok den traditionelle gazpacho lavet af tomat. Her har jeg lavet en dessertudgave med base af vandmelon, der er noget af det mest forfriskende og læskende på en sommerdag. Kombinationen af vandmelon, jordbær og lime er virkelig lækker og sommerlig. Det er...

læs mere

Jordbær ispinde med chiafrø – nemme frys-selv-is

Smukke røde jordbær ispinde. En forfriskende ispind på en sommerdag er da bare dejligt! Og det er nemt at lave frys-selv-is af naturlige sunde råvarer. Jeg bruger alt fra saft og juice uden tilsat sukker til rester af smoothies. Og denne jordbæris var til at begynde...

læs mere

Ristede sojamandler

Ristede sojamandler er ganske enkelt et hit ! Jeg har lavet dem i over 30 år, og de er stadig lige lækre. Brug dem som snacks, på morgengrød og de er virkelig skønne at bruge i forskellige salater. Når mandler, nødder og kerner ristes fremhæves smagen. Når de dryppes...

læs mere

Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner

Grov hummus er en rigtig dejlige variation af den kendte klassiker. Hummus kan laves i uendelige variationer og også med andre bønner end kikærter. Base af kikærter er dog den jeg altid vender tilbage til - det smager bare godt! Når ikke jeg laver min klassiske...

læs mere

Søde valnødder med appelsin

På et kursus fik jeg en dag serveret nogle helt uimodståelige valnødder. Søde, sprøde og med appelsinsmag. Det er virkelig dejligt at få ny inspiration og jeg måtte  selvfølgelig hjem og eksperimentere med at lave de lækre valnødder selv. Og her er resultatet. Jeg er...

læs mere

Jordbærkage – glutenfri

Jordbærkage uden gluten, mælk, sukker og animalsk gelatine. De danske jordbær, der hører til verdens bedste er virkelig en delikatesse. Brug jordbær til morgenmad, som mellemmåltid, i skiver på rug- eller andet brød smurt med mandel-/nøddesmør og selvfølgelig i...

læs mere

Hyldeblomstsaft sødet med æble – nul tilsat sukker

Hyldeblomstsaft er ren sommer. Hyldeblomsternes fortryllende duft er indbegrebet af den skønne Sankt Hans tid, og du kan gemme noget af denne sommermagi med min enkle opskrift på en herlig forfriskende saft, der er nem at lave og oven i købet helt uden tilsat sukker....

læs mere

Agurkesalat med løvstikke og purløgsblomst

En dejlig forfriskende agurkesalat med skøn sommersmag af løvstikke og smukke purløgsblomster.   Du skal bruge: Agurk   1 Æblecidereddike, brun riseddike  eller anden Salt Løvstikke Purløgsblomster Sådan gør du: Skær lange skiver af agurken med en tyndskræller. Kom...

læs mere

Mochi – japansk rissnack

Lyst til at prøve en traditionel samurai snack? Har du endnu ikke smagt mochi, skal du forberede dig på en helt ny oplevelse. Mochi er en snack lavet af søde brune ris, som kan købes i helsekostbutikker. Jeg synes, mochi bliver mest delikat, når den laves på panden,...

læs mere

Arame med mandler og majs

Arame 4 dl (ca.40g) Løg 2 mellem Mandler ½ dl Ekstra jomfru olivenolie 1 spsk Vand ca. 1½ dl Shoyu 2 spsk Majs (frosne) 3 dl* Lad aramen stå i blød, mens løgene skæres i tynde både og mandler skæres i grove stykker. Varm olien i en gryde og sauter løgene et par min....

læs mere

Hummus

Hummus er en skøn creme/puré/dip/pålæg af kikærter. Hvis du koger kikærter selv og koger dem med kombu tang, kan kombuen blendes med i din hummus. Kombu har en evne til at blødgøre proteiner, så kogetiden for bønnerne forkortes. Den er spækket med værdifulde mineraler...

læs mere

Dip med tofu

Det er nemt at lave dip af tofu. Den bløde silken tofu kan blendes til glat på et par minutter. Dip lavet af tofu indeholder gode proteiner og passer godt til grøntsager, og kan selvfølgelig også bruges til korn og chips af forskellig art. Her får du en med avokado og...

læs mere

Kurv

Tlf. 30 10 30 10

💫NY BOG!💫