SUNDE OPSKRIFTER TIL DIG FRA MIG

Hjertelig velkommen til et udvalg af opskrifter fra mit unikke madunivers. Her på bloggen deler jeg min passion for velsmagende, grøn og klimavenlig mad. Mad der glæder sanserne og nærer både krop og sjæl.

Her handler det om sundhed og nydelse. Om klog næring, om livskraft, madglæde, vitalmad, om grøn kærlighed til krop og klode, mad som medicin, hjælp til selvhjælp, bæredygtighed, selvomsorg og ja selvfølgelig smagfuld og farverig smuk mad! Det er Wisefood.

De fleste af mine opskrifter er veganske og glutenfri, både dem du finder her på bloggen og dem du finder i mine bøger.

Mit køkken er mit kreative udfoldelsesrum og jeg hygger mig meget med at udvikle nye opskrifter og tage billeder af herlighederne. Håber du bliver inspireret og finder noget du synes om. Og jeg bliver rigtig glad, hvis du vil tippe dine venner og dit netværk om bloggen her, så endnu flere kan få glæde og gavn af den dejlige mad.

Kærlig hilsen og rigtig god fornøjelse 💚

Små gulerodsbrød med krydderier og mandler

Lækre gulerodsbrød med smag Små gulerodsbrød har masser af smag, mild sødme og dejlig grov struktur og knas fra mandlerne. Sprøde og crunchy og samtidig bløde indeni. De er perfekte som en nærende sund fuldkornssnack og er ideelle både i madpakken og som et lille...

læs mere

Sellerisuppe med bagte hvidløg og mandler

Knoldselleri i en dejlig suppe Sellerisuppe er virkelig nemt at lave og det smager skønt. Det er om efteråret og i løbet af vinteren at vi har fornøjelse af denne dejlige rodfrugt med sin helt egen særlige smag. Knoldselleri smager let bitter i rå tilstand, men når...

læs mere

Linsedeller med boghvede og mandler

Lækre linsedeller med grønne proteiner Linsedeller er en super lækker måde at bruge linser på. De kan laves i et utal af variationer, med alle typer linser, med krydderier af alskens slags og med grøntsager, korn, nødder og frø. Derfor er linsedeller også en klassiker...

læs mere

Boghvedegrød med pærer

Boghvedegrød med pærer er på morgenbordet her i huset mange gange i løbet af vintermånederne, for det smager skønt og er en dejlig start på dagen! Det har været en af vores favoritter i årtier, både hos de voksne og børnene og opskriften var med i min første kogebog...

læs mere

Julekugler med krydderier og cognac

Juleguf kan godt være sundt   Julekugler med de lækreste krydderier, smør og cognac er lavet på base af sorte bønner. Og nej, det er ikke til at gætte, hvis ikke man ved det. Og ikke til at smage, hvis man ved det. Men bønnerne giver en god konsistens og bidrager med...

læs mere

Mandler med lakrids og kanel – lækker sund snack

Mandler med lakrids og kanel forsvinder som dug for solen   Så er du advaret. De smager sååå godt og er en sund, lækker og sprød snack. De er til med virkelig nemme at lave og er hurtig klar. Mandler er ideelle som snack. De er et skatkammer af sunde sager: gavnlige...

læs mere

Selleri-valnødde postej

Postej af selleri og valnødder Selleri-valnødde postej er en ven jeg ved, jeg kan regne med, en ven jeg har lyst til at tilbringe tid sammen med igen og igen. Opskriften er oprindeligt fra min første kogebog Naturlig Mad, der udkom i 1990. Og den er en af de mange...

læs mere

Quinoa pilaf – dejlig måde at bruge quinoa på

Kender du quinoa pilaf? Quinoa pilaf er en mellemting mellem en salat og en varm ret. Det er en skøn måde at bruge hel quinoa på, og jeg laver dem i flere forskellige udgaver. I denne opskrift har jeg krydret den mildt med karry, gurkemeje, ingefær og fennikelfrø. Den...

læs mere

Krydret indbagt blomkål – uimodståelige

En absolut blomkålsfavorit Krydret indbagt blomkål er simpelthen så lækkert - så er det sagt! De er blevet en af mine absolutte favoritter og jeg kan spise dem igen og igen. De er smagfulde med lidt bid, bløde indeni og med let sprødhed udenpå. Opskriften her er...

læs mere

Sorte bønner i snackkugler med hindbær

Sorte bønner i snackkugler - lyder det mærkeligt? Indrømmet, det er nok ikke det mest almindelige, men det fungerer rigtig godt. Jeg ved ikke hvem, der mon har fundet på at lave sødt med sorte bønner. Jeg så det første gang for nogle år siden på nogle amerikanske...

læs mere

Grøntsagsfladbrød med krydderier

Grøntsagsfladbrød er geniale   som mellemmåltider, i madpakken og som brød til supper og salater. Det var oprindeligt en opskrift fra Green Kitchen stories, der inspirerede mig og jeg har længe gerne villet se om jeg kunne udvikle en opskrift på grøntsagsfladbrød uden...

læs mere

Brombær melon dessert med cashewcreme

Dessert med brombær og melon   Brombær er en rigtig sensommer fornøjelse uanset om de købes eller plukkes vildt i naturen. De er ret nemme at finde, for de vokser overalt i Danmark i krat, hegn og åben skov. Brombærs magiske mørke farve spiller fantastisk sammen med...

læs mere

Grønkålspesto – fra Kål og Kærlighed

Virkelig lækker grønkålspesto   Min grønkålspesto er cremet og lækker med mild smag af kål, fordi kålen får et hurtigt opkog og ikke er helt rå. Grønkål kaldes med rette vinterens konge, den er ikke alene majestætisk flot, den slår også alle andre kål med flere...

læs mere

Kiks med kanel og kerner – sprøde og sunde

Sprøde og sunde kiks med kanel og kerner Sprøde kiks fyldt med fibre, sunde fedtstoffer og dejlig smag af kanel. De er perfekte som en lille sund snack. Det var egentlig mine kerne knækbrød jeg ville i gang med at lave, da jeg fik lyst til at komme kanel i og give dem...

læs mere

Blommemarmelade med krydderier

Du kan lave blommemarmelade uden tilsat sukker   Min opskrift på blommemarmelade er med de utrolig smukke og velsmagende Viktoriablommer, som er mine yndlingsblommer - sikkert fordi jeg er vokset op i en have med et stort blommetræ af denne sort. Jeg kan huske, at jeg...

læs mere

Chokolade med nødder og gojibær

Lav din egen lækre chokolade og slip for sukkeret   Jo det kan lade sig gøre, og det er nemmere end mange tror! Chokolade eller rettere kakao er jo faktisk fyldt med en masse gode antioxidanter og du ved sikkert at mørk chokolade med en kakao-procent på 70 og derover,...

læs mere

Blåbæris med lavendel – sund nicecream

Blåbæris med smuk eventyrlig farve   Hvis ikke der bruges for mange blåbær i isen, får den en helt eventyrlig farve lysviolet farve. Mange blåbær giver derimod en mørk, men også meget velsmagende is. Denne opskrift giver en is med en delikat og nærmest romantisk smag...

læs mere

Greenie med melon

Grøn smoothie med spinat og persille   At starte en sommermorgen med en greenie med melon giver kroppen et forfriskende super næringsrigt boost og det smager godt! Allerede fra morgenstunden sætter du ind på grøntsagskontoen og derfor bliver det meget nemmere, at nå i...

læs mere

Mangois – lækker nem nicecream

Mangois er på min isfavoritliste og når mangoerne er modne, er de perfekte til hjemmelavet is. Denne is laver jeg i en foodprocessor, jeg ejer ikke selv en ismaskine (så meget is spiser jeg ikke, at det giver mening). Den kan også laves i en stærk blender, men isen...

læs mere

Grøntsagspostej

Lækker postej med grøntsager og linser   Grøntsagspostej kan spises såvel lun som del af et frokost- eller aftensmåltid og afkølet som pålæg på brød eller i sandwich. Denne grøntsagspostej indeholder også splitlinser, der bidrager med både konsistens og gode...

læs mere

Vafler med quinoa og hyldeblomster

Har du prøvet at lave vafler med hyldeblomster i dejen?   Det giver sådan en fin smag. Når hyldetræerne står smukt i fuld blomst omkring midsommer, er det om at bruge dem. Hyldeblomstsaft er klassikeren, den laver jeg helt uden tilsat sukker, og vafler med...

læs mere

Greenie med persille og chiafrø

En greenie er en smoothie lavet på grøntsager. Ikke bare en lille smule grøntsager sammen med en masse frugt, men grøntsager som hovedingrediens. Lyder det lige sundt nok? Så kan jeg berolige dig med, at det kan smage virkelig dejligt.  Men ikke alle grøntsager er...

læs mere

Granola knas sødet med frugt

Lækker sund granola Det er nemt at lave en sund og virkelig lækker granola fyldt med lutter gode nærende sager og helt uden tilsat sukker, honning eller sirup, som der er i de fleste af de færdigkøbte blandinger, og som kan provokere dit blodsukker. Og det er slet...

læs mere

Rødbede-deller med quinoa

Grøntsagsdeller med rødbede og quinoa Disse rødbede-deller blev til her til aften, hvor jeg ikke havde planlagt, hvad jeg ville lave til aftensmad. Det er faktisk sådan det er, her hos mig langt de fleste aftener. Når det er ved at være tid til madlavning, går jeg i...

læs mere

Glutenfrit brød – mørkt med græskarkerner

Virkelig godt glutenfrit brød   Glutenfrit brød kan smage virkelig godt. Det behøver ikke være en kedelig, tung papfornemmelse eller en klæg omgang at få brød bagt uden gluten i munden, men jeg har dog prøvet en del opskrifter, som ikke har givet mig lyst til...

læs mere

Valnøddeboller – langtidshævet fuldkorn

Valnøddeboller står højt på min brød-bolle-favoritliste, valnødder i dejen giver simpelthen sådan en skøn smag. Disse boller er langtidshævet og bagt af 100% stenkværnet fuldkornsspeltmel (jeg bruger den fra Skærtoftmølle). De mange fibre i fuldkorn er gavnlige...

læs mere

Rødbedehummus

Smuk og smagfuld rød hummus Rødbedehummus er en virkelig skøn variation af den klassiske hummus med tahin, olivenolie, hvidløg og citron. Og så lyser den helt fantastiske farve smukt op på bordet og i sandwichen. Prøv den! Også selvom du normalt ikke er så begejstret...

læs mere

Karrysalat med kikærter

Skøn pålægssalat Prøv at lave denne karrysalat med kikærter. Den smager virkelig godt, er nem at lave, sund og billig - og fungerer perfekt som vegetarisk/vegansk pålæg både på rugbrød, knækbrød og andet brød. Kikærter kan nemlig bruges til meget andet dejligt pålæg...

læs mere

Linsepaté – lækker til både frokost og aftensmad

Splitlinser er ideelle til paté   Denne dejlige linsepaté er en variation af en af mine opskrifter i Grønne proteiner - sundhed & nydelse. Jeg kan nemlig slet ikke lade være med at videreudvikle på mine opskrifter, ideerne står tit i kø og jeg får lyst til at...

læs mere

Tomatsovs med grøntsager og bønner

Fyldig og næringsrig tomatsovs   Denne tomatsovs er smækfyldt med grøntsager. Der er også kidneybønner i, så den er dejlig nærende og mætter godt. Tomaters røde farve kommer fra pigmentstoffet lycopen, der er en kraftfuld cellebeskyttende og antiinflammatorisk...

læs mere

Kurv

GRATIS E-BOG: GRØN OG BÆREDYGTIG JUL

Grøn og bæredygtig jul e-bog gratis
Gratis inspiration