Mandler med lakrids og kanel – lækker sund snack

Mandler med lakrids og kanel forsvinder som dug for solen. Så er du advaret. De smager sååå godt og er en sund, lækker og sprød snack. De er til med virkelig nemme at lave og er hurtig klar. Mandler er ideelle som snack. De er et skatkammer af sunde sager: gavnlige...

læs mere

Selleri-valnødde postej

Selleri-valnødde postej er en god gammel ven. En ven jeg ved, jeg kan regne med, en ven jeg har lyst til at tilbringe tid sammen med igen og igen. Opskriften er oprindeligt fra min første kogebog Naturlig Mad, der udkom i 1990. Og den er en af de mange opskrifter, som...

læs mere

Quinoa pilaf – dejlig måde at bruge quinoa på

Quinoa pilaf er en mellemting mellem en salat og en varm ret. Det er en skøn måde at bruge hel quinoa på, og jeg laver dem i flere forskellige udgaver. I denne opskrift har jeg krydret den mildt med karry, gurkemeje, ingefær og fennikelfrø. Den kan spises som den er...

læs mere

Krydret indbagt blomkål – uimodståelige

Krydret indbagt blomkål er simpelthen så lækkert - så er det sagt! De er blevet en af mine absolutte favoritter og jeg kan spise dem igen og igen. De er smagfulde med lidt bid, bløde indeni og med let sprødhed udenpå. Opskriften her er udsprunget af min afprøvning af...

læs mere

Sorte bønner i snackkugler med hindbær

Sorte bønner i snackkugler - lyder det mærkeligt? Indrømmet, det er nok ikke det mest almindelige, men det fungerer rigtig godt. Jeg ved ikke hvem, der mon har fundet på at lave sødt med sorte bønner. Jeg så det første gang for nogle år siden på nogle amerikanske...

læs mere

Grøntsagsfladbrød med krydderier

Grøntsagsfladbrød er geniale som mellemmåltider, i madpakken og som brød til supper og salater. Det var oprindeligt en opskrift fra Green Kitchen stories, der inspirerede mig og jeg har længe gerne villet se om jeg kunne udvikle en opskrift på grøntsagsfladbrød uden...

læs mere

Brombær melon dessert med cashewcreme

Brombær er en rigtig sensommer fornøjelse uanset om de købes eller plukkes vildt i naturen. De er ret nemme at finde, for de vokser overalt i Danmark i krat, hegn og åben skov. Brombærs magiske mørke farve spiller fantastisk sammen med melon - og det gør smagen også,...

læs mere

Grønkålspesto – fra Kål og Kærlighed

Min grønkålspesto er cremet og lækker med mild smag af kål, fordi kålen får et hurtigt opkog og ikke er helt rå. Grønkål kaldes med rette vinterens konge, den er ikke alene majestætisk flot, den slår også alle andre kål med flere længder, når det kommer til det...

læs mere

Kiks med kanel og kerner – sprøde og sunde

Sprøde kiks fyldt med fibre, sunde fedtstoffer og dejlig smag af kanel. De er perfekte som en lille snack. Det var egentlig mine kerne knækbrød jeg ville i gang med at lave, da jeg fik lyst til at komme kanel i og give dem et lille sødt touch. Og så ændrede jeg...

læs mere

Blommemarmelade med krydderier

Min opskrift på blommemarmelade er med de utrolig smukke og velsmagende Viktoriablommer, som er mine yndlingsblommer - sikkert fordi jeg er vokset op i en have med et stort blommetræ af denne sort. Jeg kan huske, at jeg havde store poser med nyplukkede blommer med i...

læs mere

Chokolade med nødder og gojibær

Lav din egen lækre chokolade og slip for sukkeret. Jo det kan lade sig gøre, og det er nemmere end mange tror! Chokolade eller rettere kakao er jo faktisk fyldt med en masse gode antioxidanter og du ved sikkert at mørk chokolade med en kakao-procent på 70 og derover,...

læs mere

Blåbæris med lavendel – sund nicecream

Blåbæris har en smuk eventyrlig farve (hvis ikke der er for mange blåbær i, så bliver den mørk) og denne is får en delikat og nærmest romantisk smag (kan man sige det?) af lavendelblomster. Når lavendlerne blomstrer i min lille have, bruger jeg dem som fin spiselig...

læs mere

Greenie med melon

At starte en sommermorgen med en greenie med melon giver kroppen et forfriskende super næringsrigt boost og det smager godt! Allerede fra morgenstunden sætter du ind på grøntsagskontoen og derfor bliver det meget nemmere, at nå i mål ved dagens ende med den mængde...

læs mere

Mangois – lækker nem nicecream

Mangois er på min isfavoritliste og når mangoerne er modne, er de perfekte til hjemmelavet is. Denne is laver jeg i en foodprocessor, jeg ejer ikke selv en ismaskine (så meget is spiser jeg ikke, at det giver mening). Den kan også laves i en stærk blender, men isen...

læs mere

Grøntsagspostej

Grøntsagspostej kan spises såvel lun som del af et frokost- eller aftensmåltid og afkølet som pålæg på brød eller i sandwich. Denne grøntsagspostej indeholder også splitlinser, der bidrager med både konsistens og gode planteproteiner. Det gør også postejen mere...

læs mere

Vafler med quinoa og hyldeblomster

Har du prøvet at lave vafler med hyldeblomster i dejen? Det giver sådan en fin smag. Når hyldetræerne står smukt i fuld blomst omkring midsommer, er det om at bruge dem. Hyldeblomstsaft er klassikeren, den laver jeg helt uden tilsat sukker, og vafler med hyldeblomster...

læs mere

Greenie med persille og chiafrø

En greenie er en smoothie lavet på grøntsager. Ikke bare en lille smule grøntsager sammen med en masse frugt, men grøntsager som hovedingrediens. Lyder det lige sundt nok? Så kan jeg berolige dig med, at det kan smage virkelig dejligt.  Men ikke alle grøntsager er...

læs mere

Granola knas sødet med frugt

Det er nemt at lave en sund og virkelig lækker granola fyldt med lutter gode nærende sager og helt uden tilsat sukker, honning eller sirup, som der er i de fleste af de færdigkøbte blandinger, og som kan provokere dit blodsukker. Og det er slet ikke nødvendigt for at...

læs mere

Rødbede-deller med quinoa

Disse rødbede-deller blev til her til aften, hvor jeg ikke havde planlagt, hvad jeg ville lave til aftensmad. Det er faktisk sådan det er, her hos mig langt de fleste aftener. Når det er ved at være tid til madlavning, går jeg i køkkenet og kigger på udvalget i...

læs mere

Glutenfrit brød – mørkt med græskarkerner

Glutenfrit brød kan smage virkelig godt. Det behøver ikke være en kedelig, tung papfornemmelse eller en klæg omgang at få brød bagt uden gluten i munden, men jeg har dog prøvet en del opskrifter, som ikke har givet mig lyst til gentagelse og som på ingen måde står mål...

læs mere

Valnøddeboller – langtidshævet fuldkorn

Valnøddeboller står højt på min brød-bolle-favoritliste, valnødder i dejen giver simpelthen sådan en skøn smag. Disse boller er langtidshævet og bagt af 100% stenkværnet fuldkornsspeltmel (jeg bruger den fra Skærtoftmølle). De mange fibre i fuldkorn er gavnlige...

læs mere

Rødbedehummus – smuk og smagfuld

Rødbedehummus er en virkelig skøn variation af den klassiske hummus med tahin, olivenolie, hvidløg og citron. Og så lyser den helt fantastiske farve smukt op på bordet og i sandwichen. Prøv den! Også selvom du normalt ikke er så begejstret for rødbede. Hummus kan...

læs mere

Karrysalat med kikærter

Prøv at lave karrysalat med kikærter, det smager virkelig godt, er nemt at lave, sundt og billigt - og fungerer perfekt som vegetarisk/vegansk pålæg. Kikærter kan nemlig bruges til meget andet dejligt pålæg end hummus. Synes du det ligner æggesalat, så bliver du måske...

læs mere

Linsepaté – lækker til både frokost og aftensmad

Denne dejlige linsepaté er en variation af en af mine opskrifter i Grønne proteiner - sundhed & nydelse. Jeg kan nemlig slet ikke lade være med at videreudvikle på mine opskrifter, ideerne står tit i kø og jeg får lyst til at afprøve alt muligt. Og variationen her...

læs mere

Tomatsovs med grøntsager og bønner

Denne tomatsovs er smækfyldt med grøntsager. Der er også kidneybønner i, så den er dejlig nærende og mætter godt. Tomaters røde farve kommer fra pigmentstoffet lycopen, der er en kraftfuld cellebeskyttende og antiinflammatorisk antioxidant. Lycopen frigives under...

læs mere

Appelsin desserttip – nemt og enkelt

Appelsin er godt til rigtig mange ting og når appelsiner er bedst er de fantastiske. Og de kan sagtens klare opgaven med at tilfredsstille både smagsløg og øjne helt alene. Alligevel vil jeg dele dette desserttip med dig, for det smager virkelig skønt og er så smukt....

læs mere

Måltidssuppe med grillet artiskok

Mættende vegansk måltidssuppe som du kan have klar på en halv time. Kartofler, grøntsager og kikærter og lækkert pift af grillede artiskokker. De fleste af mine måltider sammensætter jeg af flere retter, men jeg holder også meget af alt-i-et retter, det være sig...

læs mere

Trøfler med kanel og ingefær

  Uhm sådan nogle lækre trøfler er altså ikke at kimse af. De er ovenikøbet nemme at lave og bliver selvfølgelig allerbedst, når du bruger en god kvalitetskakao. Jeg laver en portion og kommer trøflerne i fryseren, så holder de længe, hvis de altså får lov.... De er...

læs mere

Gulerodssuppe med forførende farve

Denne gulerodssuppe med forførende farve får smag af den dejlige marokkanske krydderiblanding ras el hanout*. Smuk mad sætter gang i fordøjelsen, allerede når vi ser den. Og grøntsager med stærke farver er smækfyldt med særlige phytostoffer, der har antioxidant...

læs mere

Blåbær pandekager med quinoa

Disse blåbær pandekager er både lækre og sunde. Blåbær er en af topscorerne blandt bær og frugt, når det handler om indholdet af farvepigmenter og dermed antioxidanter. Hvis altså det er blåbær af sorten Vaccinium myrtillus, for blåbær er ikke bare blåbær og det er...

læs mere

Kurv

Tlf. 30 10 30 10

💫NY BOG!💫