Chokolade med nødder og gojibær

Lav din egen lækre chokolade og slip for sukkeret. Jo det kan lade sig gøre, og det er nemmere end mange tror! Chokolade eller rettere kakao er jo faktisk fyldt med en masse gode antioxidanter og du ved sikkert at mørk chokolade med en kakao-procent på 70 og derover,...

læs mere

Blåbæris med lavendel – sund n’icecream

Blåbæris har en smuk eventyrlig farve (hvis ikke der er for mange blåbær i, så bliver den mørk) og denne is får en delikat og nærmest romantisk smag (kan man sige det?) af lavendelblomster. Når lavendlerne blomstrer i min lille have, bruger jeg dem som fin spiselig...

læs mere

Greenie med melon

At starte en sommermorgen med en greenie med melon giver kroppen et forfriskende super næringsrigt boost og det smager godt! Allerede fra morgenstunden sætter du ind på grøntsagskontoen og derfor bliver det meget nemmere, at nå i mål ved dagens ende med den mængde...

læs mere

Mangois – lækker nem n’icecream

Mangois er på min isfavoritliste og er mangoerne modne er de perfekte til hjemmelavet is. Denne is laver jeg i en foodprocessor, jeg ejer ikke selv en ismaskine (så meget is spiser jeg ikke, at det giver mening). Den kan også laves i en stærk blender, men isen bliver...

læs mere

Grøntsagspostej

Grøntsagspostej kan spises såvel lun som del af et frokost- eller aftensmåltid og afkølet som pålæg på brød eller i sandwich. Denne grøntsagspostej indeholder også splitlinser, der bidrager med både konsistens og gode planteproteiner. Det gør også postejen mere...

læs mere

Vafler med quinoa og hyldeblomster

Har du prøvet at lave vafler med hyldeblomster i dejen? Det giver sådan en fin smag. Når hyldetræerne står smukt i fuld blomst omkring midsommer, er det om at bruge dem. Hyldeblomstsaft er klassikeren, den laver jeg helt uden tilsat sukker, og vafler med hyldeblomster...

læs mere

Greenie med persille og chiafrø

En greenie er en smoothie lavet på grøntsager. Ikke bare en lille smule grøntsager sammen med en masse frugt, men grøntsager som hovedingrediens. Lyder det lige sundt nok? Så kan jeg berolige dig med, at det kan smage virkelig dejligt.  Men ikke alle grøntsager er...

læs mere

Granola knas sødet med frugt

Det er nemt at lave en sund og virkelig lækker granola fyldt med lutter gode nærende sager og helt uden tilsat sukker, honning eller sirup, som der er i de fleste af de færdigkøbte blandinger, og som kan provokere dit blodsukker. Og det er slet ikke nødvendigt for at...

læs mere

Rødbede-deller med quinoa

Disse rødbede-deller blev til her til aften, hvor jeg ikke havde planlagt, hvad jeg ville lave til aftensmad. Det er faktisk sådan det er, her hos mig langt de fleste aftener. Når det er ved at være tid til madlavning, går jeg i køkkenet og kigger på udvalget i...

læs mere

Glutenfrit brød – mørkt med græskarkerner

Glutenfrit brød kan smage virkelig godt. Det behøver ikke være en kedelig, tung papfornemmelse eller en klæg omgang at få brød bagt uden gluten i munden, men jeg har dog prøvet en del opskrifter, som ikke har givet mig lyst til gentagelse og som på ingen måde står mål...

læs mere

Valnøddeboller – langtidshævet fuldkorn

Valnøddeboller står højt på min brød-bolle-favoritliste, valnødder i dejen giver simpelthen sådan en skøn smag. Disse boller er langtidshævet og bagt af 100% stenkværnet fuldkornsspeltmel (jeg bruger den fra Skærtoftmølle). De mange fibre i fuldkorn er gavnlige...

læs mere

Rødbedehummus – smuk og smagfuld

Rødbedehummus er en virkelig skøn variation af den klassiske hummus med tahin, olivenolie, hvidløg og citron. Og så lyser den helt fantastiske farve smukt op på bordet og i sandwichen. Prøv den! Også selvom du normalt ikke er så begejstret for rødbede. Hummus kan...

læs mere

Karrysalat med kikærter

Prøv at lave karrysalat med kikærter, det smager virkelig godt, er nemt at lave, sundt og billigt - og fungerer perfekt som vegetarisk/vegansk pålæg. Kikærter kan nemlig bruges til meget andet dejligt pålæg end hummus. Synes du det ligner æggesalat, så bliver du måske...

læs mere

Linsepaté – lækker til både frokost og aftensmad

Denne dejlige linsepaté er en variation af en af mine opskrifter i Grønne proteiner - sundhed & nydelse. Jeg kan nemlig slet ikke lade være med at videreudvikle på mine opskrifter, ideerne står tit i kø og jeg får lyst til at afprøve alt muligt. Og variationen her...

læs mere

Tomatsovs med grøntsager og bønner

Denne tomatsovs er smækfyldt med grøntsager. Der er også kidneybønner i, så den er dejlig nærende og mætter godt. Tomaters røde farve kommer fra pigmentstoffet lycopen, der er en kraftfuld cellebeskyttende og antiinflammatorisk antioxidant. Lycopen frigives under...

læs mere

Appelsin desserttip – nemt og enkelt

Appelsin er godt til rigtig mange ting og når appelsiner er bedst er de fantastiske. Og de kan sagtens klare opgaven med at tilfredsstille både smagsløg og øjne helt alene. Alligevel vil jeg dele dette desserttip med dig, for det smager virkelig skønt og er så smukt....

læs mere

Måltidssuppe med grillet artiskok

Mættende vegansk måltidssuppe som du kan have klar på en halv time. Kartofler, grøntsager og kikærter og lækkert pift af grillede artiskokker. De fleste af mine måltider sammensætter jeg af flere retter, men jeg holder også meget af alt-i-et retter, det være sig...

læs mere

Trøfler med kanel og ingefær

  Uhm sådan nogle lækre trøfler er altså ikke at kimse af. De er ovenikøbet nemme at lave og bliver selvfølgelig allerbedst, når du bruger en god kvalitetskakao. Jeg laver en portion og kommer trøflerne i fryseren, så holder de længe, hvis de altså får lov.... De er...

læs mere

Gulerodssuppe med forførende farve

Denne gulerodssuppe med forførende farve får smag af den dejlige marokkanske krydderiblanding ras el hanout*. Smuk mad sætter gang i fordøjelsen, allerede når vi ser den. Og grøntsager med stærke farver er smækfyldt med særlige phytostoffer, der har antioxidant...

læs mere

Blåbær pandekager med quinoa

Disse blåbær pandekager er både lækre og sunde. Blåbær er en af topscorerne blandt bær og frugt, når det handler om indholdet af farvepigmenter og dermed antioxidanter. Hvis altså det er blåbær af sorten Vaccinium myrtillus, for blåbær er ikke bare blåbær og det er...

læs mere

Salat med blomkål og basilikum-pinjedressing

Blomkål med farver er noget forholdsvis nyt. De er heldigvis hverken kunstig farvet eller gensplejsede, men opstået ved naturlig krydsning og fås økologisk. Smukke farvede grøntsager er noget af det, der inspirerer mig allermest til at lave mad. Det bedste er, når...

læs mere

Linsesalat – med fransk inspiration

Her får du opskrift på en lækker linsesalat med de delikate små sorte linser, der kommer fra Puy i Frankrig. Linser behøver ikke stå i blød, så du kan lave dem uden særlig forberedelse, de kan være klar på en halv time. Salaten er fuld af gode planteproteiner, nem at...

læs mere

Squash-pasta med peanutdressing

Squash er en meget gavmild plante, hvilket du måske kender til, hvis du selv har dem i din køkkenhave. Havde jeg bare kendt til at bruge squash på denne måde dengang mine børn kom hjem fra skolehaven med den ene store squash efter den anden, det var nemlig ikke helt...

læs mere

Fyldte peberfrugter med grøntsager og kikærter

Opskriften på de fyldte peberfrugter her blev til under mine eksperimenter med at bruge den aromatiske marokkanske krydderiblanding Ras el hanout. Hvis ikke du kender den allerede, kan du glæde dig til at opdage den. Her giver den fyldet mild krydret skøn smag, der...

læs mere

Rabarber jordbær midsommer trifli med granola

I mange år brugte jeg ikke rabarber, primært fordi de kræver en del sødt, for at blive delikate. Sukker har jeg nemlig ikke brugt i årtier og andre sødemidler kun i små mængder. Men da jeg så begyndte at eksperimentere mig frem til at søde med tørret frugt istedet for...

læs mere

Kartofler i smuk salat med spidskål

Sommerens nye kartofler smager dejligt i denne smukke og nemme salat med kål fra bogen Kål og Kærlighed. Fra hot til not - men helt ok For nogle år siden skyllede anti-stivelsesbølgen ind over land og kartoflen røg fra hot til not-listen hos mange, som en af de usunde...

læs mere

Svampepostej – til frokost og aften

Forleden da jeg var ude for at købe ind til gæster til aftensmad, var der tilbud på svampe. Uhh det ku' være lækkert med en svampepostej, tænkte jeg og købte et par bakker. Jeg havde ikke tidligere kreeret en opskrift (ja tænk engang med alle de opskrifter jeg...

læs mere

Vinter råkost med hvidkål og ingefærsdressing

Hvidkål er super sund mad til billige penge. Men mon ikke du også kender til, at det godt kan være svært at få brugt sådan et stort hoved, hvis ikke man har gode opskrifter og ideer. Denne råkost med hvidkål laver jeg igen og igen om vinteren, for det er sådan en god...

læs mere

Påskeæg med hjemmelavet marcipan og nougat

Her får du opskrift-kit til de lækreste hjemmelavede påskeæg med sukkerfri marcipan og nougat og smuk påskegul krymmel. Skønne æg, der ikke er hvinende søde og som du kan spise uden at få sukkerchok.     Til disse påskeæg skal du bruge: HJEMMELAVET MARCIPAN Mandler...

læs mere

Kager med sveskecreme og blåbær

Disse smukke kager har sprød bund, lækker creme og friske blåbær. De kan laves glutenfri, er sødet udelukkende med frugt, uden mælk og æg - og så er de meget nemme at lave.   Foto: Tia Borgsmidt                 Sådan laver du kager med sveskecreme og blåbær: Bund:...

læs mere

Kurv

 

Tlf. 30 10 30 10

 

 

Tilmeld dig gratis inspiration til sundhed og grøn livsstil: