Lækre hjemmelavede påskeæg
Her får du opskrift-kit til de lækreste hjemmelavede påskeæg med sukkerfri marcipan og nougat og smuk påskegul krymmel. Skønne æg, der ikke er hvinende søde og som du kan spise uden at få sukkerchok.
Til disse påskeæg skal du bruge:
HJEMMELAVET MARCIPAN
Mandler 200 g
Rismaltsirup ca. ¾ dl
Evt. Rosenvand
Smut mandlerne, tør dem i et klæde og lad dem evt. ligge fremme herpå i en dags tid eller mere, så de bliver helt tørre. Læg dem evt. i klædet på varmeapparatet. Knus mandlerne til meget fint mandelmel i en elektrisk kværn. Tag det i en skål og bland med rismalt. Bland så vidt muligt med en ske, og brug først tilsidst fingrerne, ellers bliver det for varmt, og olien trænger ud af mandelmelet. En smule rosenvand kan æltes i for smagsvariation og en lidt blødere konsistens. Opbevar marcipanen koldt.
Giver ca. 240 gram færdig marcipan.
Tip: hvis du ikke vil smutte mandler selv, men købe mandler uden hinder, skal du bruge 185 g. Bruger du færdigkøbt mandelmel, skal det ikke være fedtreduceret og du skal bruge 185 gram.
HJEMMELAVET NOUGAT
Hasselnøddesmør 60 g
Kakaopulver 1 spsk
Dadelpuré 2 spsk (opskrift nedenfor)
Vaniljepulver
Kakaosmør 25 g
Rør hasselnøddesmør med kakaopulver, dadelpuré og en knivspids vanilje. Riv eller hak kakaosmør til småstykker og smelt det forsigtigt I en skål over vandbad, når der er slukkes for vandet. Bland det i nøddemassen. Pak nougaten ind og lad den ligge koldt mindst 2 timer.
Variation: istedet for dadelpuré kan du søde med rismaltsirup eller ahornsirup.
DADELPURÉ
Tørrede dadler
Vand
Fjern dadelstenene og blend 100 g ren dadel med 125 gram vand til en glat ensartet puré. Opbevar i køleskab og brug som sødemiddel.
GUL KOKOSKRYMMEL
Stødt gurkemeje 1 tsk
Vand ½ dl
Kokos 1 ½ dl
Rør gurkemeje op i vandet. Kom kokos i og bland godt. Bred det ud på bagepapir og tør det i ovnen ved 160˚ varmluft ca. 12 minutter. Hold øje så det ikke bliver brunt. Køl ned og opbevar på et glas med tæt låg.
SÅDAN GØR DU:
Vil du have påskeæg med både nougat og marcipan starter du med at trille en kugle af nougat. Så pakker du den ind i marcipan og former dit æg. Du kan også kommet tørret frugt i midten i stedet for nougat, måske noget der har ligget i blød med cognac…Ellers former du bare æg af ren marcipan. Læg i køleskab mindst en time.
Smelt chokoladen over vandbad, dyp dit æg og stil på køl 5 minutter. Dyp endnu engang i chokoladen og drys med krymmel. Nyd!
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.
Opskrifterne er fra bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre lækkerier uden sukker.