BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Nøddepostej er så lækkert

Denne her nøddepostej kan du spise både varm og kold. Den er skøn til både aftensmad og til frokost. Lige nu er det december og snart jul, og jeg havde lyst til at lave en ny postejopskrift, som både passer rigtig godt til julebordet og også kan bruges på andre årstider. Og det er lige hvad denne nøddepostej kan.

Til nøddepostej skal du bruge:

 

Løg   2 mellem (200 g, renset vægt)

Hvidløg  2 fed

Rødbede   (150 g renset vægt)

Gulerod   (50 g renset vægt)

Champignon  200 g

Ekstra jomfru olivenolie   2 spsk

Hel muskatnød

Kogt kartoffel   200 g

Tamari   2 spsk

Hasselnødder   150 g

Frisk timian

Salt

Friskkværnet peber

 

Sådan gør du

 

Skær løg i små tern.

 

Hak hvidløg fint.

 

Riv rødbede og gulerod fint.

 

Skær champignon i småstykker.

 

Varm olien på en pande. Sautér løgene til de er klare, men uden de tager farve.

 

Kom hvidløg, rødbede og gulerod ved og sautér et par minutter.

 

Tilsæt 1 tsk fintrevet muskatnød.

 

Fordel blandingen jævnt ud på panden og lad det stå ved svag varme, mens du river de kogte kartofler på den grove side af rivejernet. Kom kartoflerne i en skål.

 

Sluk for panden og kom løgblandingen op i skålen til kartoflerne.

 

Sæt panden tilbage på blusset, skru op og kom champignon ved. Sautér til de begynder at afgive væde og bland så tamari i. Bland godt rundt og rør med jævne mellemrum indtil væden er fordampet/kogt ind. Kom champignonerne op i skålen.

 

Kværn nødderne til nøddemel i en elektrisk nøddekværn (Kan godt gøres i hånden, hvis du ikke har en kværn og er tålmodig og grundig med kniven…). Melet skal være til den grove side, ikke pulverfint og uden stykker af nødder. Bland nøddemelet sammen med alt det andet i skålen.

 

Pil bladene af den friske timian, du skal bruge 1 spsk i alt. Hak dem groft og bland dem grundigt med de øvrige ingredienser i skålen. Smag til med salt (ca. 1/2 tsk, men det er afhængigt af saltstyrken, på den tamari du bruger) og peber.

 

Fordel massen i en postejform (jeg bruger en 1 liters form), pres det fast sammen og jævn overfladen.

 

Bag postej i en 200 grader varm ovn i 40 minutter.

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.