Lyst til at prøve en traditionel samurai snack?
Har du endnu ikke smagt mochi, skal du forberede dig på en helt ny oplevelse. Mochi er en snack lavet af søde brune ris, som kan købes i helsekostbutikker.
Jeg synes, mochi bliver mest delikat, når den laves på panden, sprød udenpå og blød indeni. Det er netop mødet mellem det sprøde ydre og det bløde, seje ja nærmest karamelkonsistens-agtige indre, der giver en helt speciel og overraskende sanse- og smagsoplevelse.
Mochi snacks kan laves i flere variationer. Grundtilberedningen er ens og mochistykkerne kan derefter dyppes i forskellige dressinger.
I pakken ligger 2 separate vakuumpakkede baner á 3 stykker mochi. En hel pakke er god snack til 4 personer. Lav helst ikke mindre end 3 stykker ad gangen. Du kan godt nøjes med at lave et enkelt stykke, men de to resterende tørrer hurtigt ud, så pak dem i hvert fald godt ind.
Grundtilberedning:
Skær hvert mochistykke i fire mindre stykker (skær et kryds).
Tilbered højst en halv pakke mochi ad gangen, da de absolut er lækrest at spise mens de er varme. Hjemme hos mig plejer vi at spise stykkerne efterhånden som de bliver dyppet.
Når første hold er spist, kan næste hold sættes over.
Varm 1-1,5 spsk kokosolie (evt. ekstra jomfuolivenolie) på en pande (gerne støbejern), fordel mochistykkerne så der er luft imellem dem, da de svulmer op. Læg låg på panden og steg ved middel-høj varme 2 minutter. Skru ned til medium varme og steg videre knap 3 minutter, til de er sprøde. Vend mochistykkerne og steg dem 2-3 minutter på den anden side ved lav-medium varme, stadig under låg. Nu er mochistykkerne svulmet op og kan spises som de er, men en tur i en dypsovs gør underværker.
Vælg ingefærdyp og nori til mochi som mad-snack eller en af de andre, hvis du ønsker en sød snack.
Mochi med ingefær og nori
Dyp til en hel pakke mochi:
Frisk ingefær
Shoyu/tamari 1,5 spsk
Vand ca. 1 dl
Nori 3 ark
Riv ingefær fint, tag det mellem fingrene og pres saften ned i en skål til ca. 1,5 tsk. Rør shoyu/tamari i og tilføj vand. Rist norien hvis ikke du bruger sushinori og del hvert ark ud i 8 stykker. Vend de varme mochistykker – et stykke ad gangen – i ingefærsdressingen og pak det straks i nori. Tip: Mochi med ingefær og nori passer godt som supplement til en grøntsagssuppe (fx med miso).
Mochi med hvid miso-kanel og sesam eller nødder
Dyp til en halv pakke mochi:
Hvid miso 1 spsk
Appelsinsaft 4 spsk
Stødt kanel ½ tsk
Ristede sesamfrø eller hakkede, gerne ristede mandler/nødder
Rør miso, saft og kanel fri for klumper. Vend de varme mochistykker – et stykke ad gangen – i dyppen og vend det i hakkede mandler/nødder.
Mochi med mandel dyp og birkes
Dyp til en halv pakke mochi:
Mandelsmør 1 spsk
Plantemælk eller appelsinsaft 4 spsk
Salt
Ristede blå eller hvide birkes
Rør mandelsmør med 2 spsk plantemælk/appelsinsaft til det er godt blandet. Rør resten af væden i og en nip salt. Vend de varme mochistykker – et stykke ad gangen – i dyppen og tryk den ene side ned i birkes.
Mochi med jordbær dyp og nødder eller kokos
Jordbærmarmelade (100 % frugt)
Vand
Hakkede, gerne ristede mandler/nødder eller groft kokos
Rør marmeladen med vand til middel-tyk konsistens. Vend de varme mochistykker – et stykke ad gangen – i jordbærmarmeladen og vend dem i mandler, nødder eller kokos.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.