BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Mandler med lakrids og kanel forsvinder som dug for solen

 

Så er du advaret. De smager sååå godt og er en sund, lækker og sprød snack. De er til med virkelig nemme at lave og er hurtig klar.

Mandler er ideelle som snack. De er et skatkammer af sunde sager: gavnlige fedtstoffer, en bred vifte af vitaminer og mineraler samt protein og fibre.

Jeg er ikke selv vild med, når lakrids (og salt) dominerer hele smagsindtrykket, derfor er mængden her afmålt, så der bliver en god balance mellem de forskellige smagselementer.

Hvis du vil overraske en god ven med en spiselig gave, er de her mandler en oplagt mulighed.

Til mandler med lakrids og kanel skal du bruge:

Rålakridspulver   2 tsk

Stødt kanel   2 tsk

Salt   1 tsk

Vand   1 dl

Mandler   200 g

Sådan gør du:

Rør lakridspulver, kanel, salt og vand sammen i en stor pande, hvor mandlerne kan ligge i et lag.

Bring det i kog og kom mandlerne i. Rør rundt i mens det koger, til vandet er kogt ind/fordampet. Det bør ikke tage længere end et par minutter, for ellers påvirker vandet mandlernes sprødhed. Når mandlerne er kogt tørre fordeles de på en bageplade og ristes i 180 grader i 10-12 minutter. That’s it. Tjek om mandlerne er klar, ved at bide en af dem over, de skal ikke smage rå og være let gyldne indeni, endelig ikke for mørke.

Tip: samme fremgangsmåde kan bruges med andre krydderier. Jeg har prøvet med et mix af julekrydderier eller chaikrydderier, det er også godt, fik blot ikke lige skrevet de eksakte mængder ned. Jeg vil også prøve at lave en spicy udgave med paprika (+ evt. lidt røget paprika) og cayennepeber.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så tip gerne dine venner om siden her.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.