BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Mættende vegansk måltidssuppe

 

Denne suppe kan du have klar på en halv time. Kartofler, grøntsager og kikærter og lækkert pift af grillede artiskokker. De fleste af mine måltider sammensætter jeg af flere retter, men jeg holder også meget af alt-i-et retter, det være sig supper, stuvninger, wok osv. Og nogle gange er det bare skønt at få et varmt måltid, der både indeholder forskellige grøntsager, gode kulhydrater, proteiner og fedtstoffer og som bliver klar med en minimum af indsats.

 

Til denne måltidssuppe skal du bruge:

Kartofler   300 g

Persillerod   100 g

Løg   1 lille

Hvidløg   1 fed

Vand   5 1/2 dl

Blomkål   150 g

Grillet artiskok   100 g drænet

Ekstra jomfruolivenolie

Salt

Peber

Kogte kikærter   2 1/2 dl   ca. 150 g – kan erstattes af hvide bønner

Porre   1

Frisk kørvel eller persille

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne, skrub persilleroden og skær dem og løget i bidder. Kom det i en gryde med hvidløg og vand og bring i kog. Lad det koge under låg i 18 minutter. Skær porren i tynde skiver. Varm 1 spsk olie på en pande og sautér porre ca. 2 minutter. Kom 2 spsk vand ved, drys en anelse salt og sautér til væden er fordampet. Porre skal bruges som topping på den færdige suppe. Hak blomkålen i mindre stykker, kom det i gryde og kog yderligere to minutter. Sluk, kom artiskok og 1 spsk olie i (ligger artiskokkerne i olivenolie, kan du bruge den) og blend (med stavblender) til cremet og glat konsistens. Tilføj evt. en ekstra sjat vand, hvis du synes. Smag til med salt og peber og kom kikærterne i. Servér suppen toppet med de sauterede porre og kørvel eller persille.

2 portioner

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.