Sprød linsesalat
Her får du opskrift på en lækker linsesalat med de delikate små sorte linser, der kommer fra Puy i Frankrig. Linser behøver ikke stå i blød, så du kan lave dem uden særlig forberedelse, de kan være klar på en halv time. Salaten er fuld af gode planteproteiner, nem at lave og smager skønt.
Til linsesalat skal du bruge:
Puylinser 2,5 dl
Vand
Laurbærblade 2
Frisk timian
Løg 1/2 lille
Æblecidereddike 4 spsk
Valnøddeolie (evt. ekstra jomfruolivenolie) 3 spsk
Gulerod
Bladselleri
Æble
Bredbladet persille 2 store håndfulde
Valnødder 1 dl
Salt
Friskkværnet peber
Evt. spidskål
Sådan gør du:
Efterse linserne for småsten, skyl dem i en sigte, og kom dem i en gryde med vand. Bring i kog, og hæld vandet fra.
Kom nyt vand på, og kog linserne med laurbærblade, 3-4 kviste timian og løg under låg i ca. 20 minutter.
Skær imens gulerod og bladselleri i små tern, du skal bruge 1,5 dl af hver. Skær også æble i små tern til ialt 2 dl.
Tjek om linserne er kogt møre, hvis ikke så lad dem koge lidt længere. Dræn vandet fra, tag urter og løg op og kom linserne i en skål. Bland eddike og olie i.
Hak persille fint og valnødder halv groft.
Kom alt i skålen med linser, bland godt og smag til med salt og peber og evt. en anelse mere eddike og olie, hvis du synes.
Servér gerne din linsesalat i blade af rød spidskål, det ser fantastisk ud og som smager skønt sammen med salaten.
4 portioner
Tip: linsesalaten kan holde sig fint i køleskab nogle dage og er velegnet at have med i en boks til frokost.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Du finder mange flere opskrifter med linser i min bog Grønne proteiner
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.
Dejlig opskrift
Hej Trine
Dejligt at høre – mange tak! Kh Lisbeth