Splitlinser er ideelle til paté
Denne dejlige linsepaté er en variation af en af mine opskrifter i Grønne proteiner – sundhed & nydelse. Jeg kan nemlig slet ikke lade være med at videreudvikle på mine opskrifter, ideerne står tit i kø og jeg får lyst til at afprøve alt muligt. Og variationen her er virkelig lækker.
Patéen kan bruges til middagsmad med en salat og fx. kogt quinoa, pasta eller ris til, eller som pålæg. Den smager skønt med syltede agurker eller syltede rødbeder til.
Til linsepaté skal du bruge:
Røde splitlinser 3 dl
Gulerod
Tomatkoncentrat 3 spsk
Vand 4,5 dl
Paprika, sød 2 tsk
Røget sød paprika 1/4 tsk
Cayennepeber en knivspids
Hvidløg 3 fed
Løg 2 mellem
Ekstra jomfruolivenolie
Tørret basilikum 1 tsk
Tørret timian 1 tsk
Tørret oregano 1 tsk
Citronsaft 3/4 spsk
Salt ca. 3/4 tsk
Friskkværnet peber
Rasp (spelt eller glutenfri) 3 spsk
Sådan gør du:
Efterse linserne for småsten, og skyl dem i en sigte. Riv gulerod groft til ialt 3 dl. Kom linser, gulerod, tomat, vand, paprika, røget paprika og cayennepeber i en gryde med god plads. Bring i kog under låg (pas på, det koger nemt over), og lad det simre ved helt svag varme 20 minutter. Rør kort rundt efter ca. 5 minutter.
Hak hvidløg fint og skær løg i små tern. Varm 1 1/2 spsk olie i en tykbundet pande, tilsæt hvidløg, løg og krydderurter. Sautér 8-10 minutter. Rør rundt i linserne, så de moser ud, når de er kogt færdigt. Bland løg og citronsaft i og smag til med salt og peber. Rør raspen i. Smør en form med olie og drys siderne med rasp. Kom linsemassen i, pres let og glat overfladen jævnt. Bag i en 200 grader varm ovn 25 minutter. Lad patéen køle af inden den vendes ud og skæres i skiver.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.
I mange år har din linsepostej i “Grønne proteiner” været en fast bestanddel af vores aftensmad!
Selv min kødspisende mand er glad for den.
Nu glæder jeg mig til at prøve den nye udgave!
Hej Pia, hvor er det bare dejligt at høre! God fornøjelse med denne her nye variation, håber den også falder i jeres smag, ellers så holder I jo bare fast i den oprindelige. Kh Lisbeth