Denne dejlige linsepaté er en variation af en af mine opskrifter i Grønne proteiner – sundhed & nydelse. Jeg kan nemlig slet ikke lade være med at videreudvikle på mine opskrifter, ideerne står tit i kø og jeg får lyst til at afprøve alt muligt. Og variationen her er virkelig lækker.

Patéen kan bruges til middagsmad med en salat og fx. kogt quinoa, pasta eller ris til, eller som pålæg. Den smager skønt med syltede agurker eller syltede rødbeder til.

 

 

 

 

Til linsepaté skal du bruge:

Røde splitlinser   3 dl

Gulerod

Tomatkoncentrat   3 spsk

Vand   4,5 dl

Paprika, sød   2 tsk

Røget sød paprika   1/4 tsk

Cayennepeber   en knivspids

Hvidløg   3 fed

Løg   2 mellem

Ekstra jomfruolivenolie

Tørret basilikum   1 tsk

Tørret timian   1 tsk

Tørret oregano   1 tsk

Citronsaft   3/4 spsk

Salt   ca. 3/4 tsk

Friskkværnet peber

Rasp (spelt eller glutenfri)   3 spsk

Sådan gør du:

Efterse linserne for småsten, og skyl dem i en sigte. Riv gulerod groft til ialt 3 dl. Kom linser, gulerod, tomat, vand, paprika, røget paprika og cayennepeber i en gryde med god plads. Bring i kog under låg (pas på, det koger nemt over), og lad det simre ved helt svag varme 20 minutter. Rør kort rundt efter ca. 5 minutter.

Hak hvidløg fint og skær løg i små tern. Varm 1 1/2 spsk olie i en tykbundet pande, tilsæt hvidløg, løg og krydderurter. Sautér 8-10 minutter. Rør rundt i linserne, så de moser ud, når de er kogt færdigt. Bland løg og citronsaft i og smag til med salt og peber. Rør raspen i. Smør en form med olie og drys siderne med rasp. Kom linsemassen i, pres let og glat overfladen jævnt. Bag i en 200 grader varm ovn 25 minutter. Lad patéen køle af inden den vendes ud og skæres i skiver.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar