Linser i skøn kombination
Linser er en dejlig spise og kan bruges til virkelig mange forskellige retter. Jeg ved, at mange af de der ikke er særlig glade for linser, bliver overrasket og kan lide denne herlige kombination, hvor æble, kapers og balsamico samarbejder smukt med linserne. Salaten er skøn både varm og kold. Brug den som proteinret til frokost eller aftensmaden suppleret med grøntsager og evt. brød eller korn. Salaten er super som grønne proteiner i en buffet.
Du skal bruge:
Linser (Du Puy eller beluga) 3 dl
Evt. Kombu havplante en stribe på 6-8 cm
Havsalt ½ tsk
Æbler (gerne rødkindede) 3 dl skårne
Små kapers (nonpareilles) 3 spsk
Ekstra jomfruolivenolie 2 spsk
Balsamicoeddike 3 spsk
Evt. stilkkapers
Sådan gør du:
Efterse linserne for småsten, skyl dem i en sigte, og kom dem i en gryde dækket med vand. Bring i kog, og hæld alt i en sigte, så vandet løber fra. Kom linserne tilbage i gryden, dæk med nyt vand og kog evt. med kombu ca. 35 minutter, til de er møre, men ikke udkogte. Sørg for at linserne konstant er dækket af vand under kogningen. Sluk, tilsæt salt og lad det trække 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra og kombu fjernes. Kombuen kan fx skæres i tern og bruges i en suppe. Skær æble i små tern, når linserne næsten er færdigkogt. Kom linserne i en skål, vend olie, balsamico, æbler og kapers i. Servér evt. pyntet med stilkkapers.
5-6 portioner
Opskriften er fra min prisvinderbog Grønne proteiner – sundhed & nydelse
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.
Du finder en anden lækker salat med linser her
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.