Linse-æblesalatLinser er en dejlig spise og kan bruges til mange forskellige retter. Jeg ved, at mange af de der ikke er særlig glade for linser, bliver overrasket og kan lide denne kombination, hvor æble, kapers og balsamico samarbejder smukt med linserne. Salaten er skøn både varm og kold. Brug som proteinret til frokost eller aftensmad suppleret med grøntsager og evt. brød eller korn. Er super i en buffet.

 

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

 

Du skal bruge:

Linser (Du Puy eller beluga)  3 dl

Evt. Kombu havplante  en stribe på 6-8 cm

Havsalt  ½ tsk

Æbler (gerne rødkindede)    3 dl  skårne

Små kapers  (nonpareilles)   3 spsk

Ekstra jomfruolivenolie  2 spsk

Balsamicoeddike  3 spsk

Evt. stilkkapers

Sådan gør du:

Efterse linserne for småsten, skyl dem i en sigte, og kom dem i en gryde dækket med vand. Bring i kog, og hæld alt i en sigte, så vandet løber fra. Kom linserne tilbage i gryden, dæk med nyt vand og kog evt. med kombu ca. 35 minutter, til de er møre, men ikke udkogte. Sørg for at linserne  konstant er dækket af vand under kogningen. Sluk, tilsæt salt og lad det trække 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra og kombu fjernes. Kombuen kan fx skæres i tern og bruges i en suppe. Skær æble i små tern, når linserne næsten er færdigkogt. Kom linserne i en skål, vend olie, balsamico, æbler og kapers i. Servér evt. pyntet med stilkkapers.

5-6 portioner

Opskriften er fra Grønne proteiner – sundhed & nydelse af Lisbeth Tordendahl

9788799593101

 

 

 

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Du finder en anden lækker salat med linser her

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad salat med linser og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar