En dejlig velkrydret varmende suppe, der får blodet til at rulle. Med mættende fibre og proteiner fra kikærter.

 

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

 

 

Du skal bruge:

Hvidløg   3 store fed

Løg   2 mellemstore

Ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie   2 spsk

Vand (kogevandet fra kikærter kan fint bruges)   7 dl

Hakkede tomater (glas/dåse)   400g

Koncentreret tomatpuré   5 spsk

Garam masala   2 tsk

Frisk ingefær   1 spsk fintrevet

Salt

Kogte kikærter   5 dl

 Sådan gør du:

Hak hvidløg fint. Skær løg i tern. Varm olien i en gryde, og sauter hvidløg 2o sekunder. Tilsæt løg, og sautér yderligere 2 minutter. Kom vand, tomat, krydderier og lidt salt ved, bring i kog og småkog under låg 10 minutter.

Kom kikærter ved, og kog yderligere 10 minutter.

Justér smagen efter behov med salt og evt. lidt ekstra koncentreret tomatpuré og ingefær.

 

4-5 portioner

9788799593101

 

 

 

 

Opskriften er fra min bog Grønne proteiner – sundhed & nydelse

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad krydret suppe med kikærter og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar