Velkrydret varmende suppe
Kikærter giver mættende fibre og proteiner i denne dejlige suppe med krydderier, der får blodet til at rulle. Det er en suppe jeg bliver ved med at lave, selvom opskriften efterhånden er gammel. Men den er god!
Den smukke røde farve er tomaternes fortjeneste. Tomat får sin røde farve fra det naturlige plantestof lycopen, der tilhører gruppen af carotenoider. Det er stoffer med kraftig antioxidant virkning. Det vil sige at de beskytter cellerne mod skader fra de frie radikaler. Lycopen menes blandt andet at mindske risikoen for kræfttyper som prostatakræft.
Tomater har et meget højt indhold af lycopen. De indeholder mere lycopen pr. gram end nogen andre frugter eller grønsager. Lycopen er fedtopløseligt og optages bedst af kroppen, hvis tomaterne opvarmes og spises med noget fedtstof. Så bagte, stegte og kogte tomater giver dig langt flere antioxidanter end rå tomater.
Til krydret suppe med kikærter og tomat skal du bruge:
Hvidløg 3 store fed
Løg 2 mellemstore
Ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie 2 spsk
Vand (kogevandet fra kikærter kan fint bruges) 7 dl
Hakkede tomater (pap/glas/dåse) 400g
Koncentreret tomatpuré 5 spsk
Garam masala 2 tsk
Frisk ingefær 1 spsk fintrevet
Salt
Kogte kikærter 5 dl
Sådan gør du:
Hak hvidløg fint. Skær løg i tern. Varm olien i en gryde, og sauter hvidløg 2o sekunder. Tilsæt løg, og sautér yderligere 2 minutter. Kom vand, tomat, krydderier og lidt salt ved, bring i kog og småkog under låg 10 minutter.
Kom kikærter ved, og kog yderligere 10 minutter.
Justér smagen efter behov med salt og evt. lidt ekstra koncentreret tomatpuré og ingefær.
4-5 portioner
Opskriften er fra min prisvinderbog GRØNNE PROTEINER. I den og i mit onlinekursus FLERE GRØNNE PROTEINER kan du finde inspiration, hjælp til implementering og masser af andre opskrifter på lækker mad med bælgfrugter.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del meget gerne med dine venner.