En absolut blomkålsfavorit
Krydret indbagt blomkål er simpelthen så lækkert – så er det sagt! De er blevet en af mine absolutte favoritter og jeg kan spise dem igen og igen. De er smagfulde med lidt bid, bløde indeni og med let sprødhed udenpå.
Opskriften her er udsprunget af min afprøvning af opskrifter fra kreative amerikanske madbloggere, der har fundet på at lave en udgave af den populære amerikanske ret “hot wings” med blomkål i stedet for kylling. Jeg blev dog udfordret på to punkter: dels bryder jeg mig ikke om færdiglavede barbecuesovse (der er proppet med sukker) og dels blev de for snaskede til mig smag. Så selvfølgelig gik jeg i gang med at eksperimentere mig frem til en opskrift, som jeg havde lyst til at lave mere end en gang. Jeg har serveret dem for mange, og hver gang er de virkelig populære og bliver spist op rub og stub.
Til krydret indbagt blomkål skal du bruge:
2 portioner
Blomkål 1/2 mellem (ca.450 g)
Fuldkornsrismel eller kikærtemel 1 dl
Hvidløgspulver 1 tsk
Løgpulver 1 1/2 tsk
Røget sød paprika 1/2 tsk
Cayennepeber 1/8 – 1/6 tsk
Stødt ingefær 1/2 tsk
Vand 1 1/2 dl
Shoyu eller tamari 1 spsk
Tomatkoncentrat 2 spsk
Kokosolie 3 1/2 spsk
Sådan gør du:
Skær blomkål i halvstore buketter.
Rør melet sammen med krydderierne i en stor skål.
Rør vand, shoyu/tamari og tomat i til en dej uden klumper.
Smelt olien over svag varme. Rør det i.
Bland blomkålsbuketterne i dejen, sørg for at dejen bliver godt fordelt på blomkålen.
Læg blomkålsbuketterne på en plade med bagepapir og sæt i en 220 grader varm ovn i 20 minutter.
Vend blomskålsstykkerne og bag videre i ovnen ca. 15 minutter.
Spis som de er eller servér med dip af almindelig eller plantemælks yoghurt rørt med urtesalt, løgpulver og purløg.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Kål og Kærlighed
Opskriften er fra bogen Kål og Kærlighed, hvor du får masser af andre skønne opskrifter med kålfamilien.
Her kan du læse mit blogindlæg om KÅL OG KRÆFT
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.
Kan de laves i forvejen .
Hej Kirsten. Hvis du mener om du kan lave det hele klar og så komme dem i ovnen senere, så vil jeg tro at det kan de sagtens. Jeg har dog aldrig prøvet at gøre det sådan, men kan ikke se noget i vejen for, at det skulle fungere. Selvfølgelig afhængigt af hvor lang tid i forvejen… 😉 God fornøjelse! Og læg gerne en kommentar om resultatet, hvis du prøver det 🙂
Jeg er vild med denne opskrift !! Meget lækkert 👍🤗😃
Ih hvor dejligt at høre Mia! 😍 Lisbeth