BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

En absolut blomkålsfavorit

Krydret indbagt blomkål er simpelthen så lækkert – så er det sagt! De er blevet en af mine absolutte favoritter og jeg kan spise dem igen og igen. De er smagfulde med lidt bid, bløde indeni og med let sprødhed udenpå.

Opskriften her er udsprunget af min afprøvning af opskrifter fra kreative amerikanske madbloggere, der har fundet på at lave en udgave af den populære amerikanske ret “hot wings” med blomkål i stedet for kylling. Jeg blev dog udfordret på to punkter: dels bryder jeg mig ikke om færdiglavede barbecuesovse (der er proppet med sukker) og dels blev de for snaskede til mig smag. Så selvfølgelig gik jeg i gang med at eksperimentere mig frem til en opskrift, som jeg havde lyst til at lave mere end en gang. Jeg har serveret dem for mange, og hver gang er de virkelig populære og bliver spist op rub og stub.

 

Til krydret indbagt blomkål skal du bruge:

2 portioner

 

Blomkål  1/2 mellem (ca.450 g)

Fuldkornsrismel eller kikærtemel 1 dl

Hvidløgspulver 1 tsk

Løgpulver 1 1/2 tsk

Røget sød paprika 1/2 tsk

Cayennepeber 1/8 – 1/6 tsk

Stødt ingefær 1/2 tsk

Vand 1 1/2 dl

Shoyu eller tamari 1 spsk

Tomatkoncentrat 2 spsk

Kokosolie 3 1/2 spsk

 

Sådan gør du:

 

Skær blomkål i halvstore buketter.

Rør melet sammen med krydderierne i en stor skål.

Rør vand, shoyu/tamari og tomat i til en dej uden klumper.

Smelt olien over svag varme. Rør det i.

Bland blomkålsbuketterne i dejen, sørg for at dejen bliver godt fordelt på blomkålen.

Læg blomkålsbuketterne på en plade med bagepapir og sæt i en 220 grader varm ovn i 20 minutter.

Vend blomskålsstykkerne og bag videre i ovnen ca. 15 minutter.

Spis som de er eller servér med dip af almindelig eller plantemælks yoghurt rørt med urtesalt, løgpulver og purløg.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Lisbeth Tordendahl bog - ud

Kål og Kærlighed

Opskriften er fra bogen Kål og Kærlighed, hvor du får masser af andre skønne opskrifter med kålfamilien.

 

 

 

Her kan du læse mit blogindlæg om KÅL OG KRÆFT

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.