Kryddermuffins til jul og resten af året

 

De lækre sunde kryddermuffins her passer perfekt til december, men kan selvfølgelig laves – og spises –  hele året! De er sødet udelukkende med frugt og kan bages af fuldkorns speltmel eller i en glutenfri version med havremel. Og de er meget nemme at lave.

Jeg har flere gange haft dem med som smagsprøver på messer, hvor de går som varmt brød. Folk har været begejstret over smagen og overrasket over at de er bagt af kun sunde nærende råvarer helt uden sukker. Nam nam.

 

 

Foto: Tia Borgsmidt

 

Til kryddermuffins med nødder skal du bruge:

Tørrede dadler   125 g

Vand   1 dl

Salt

Hasselnødder   1 dl

Banan   2 mellem (200g)

Kokosolie   50 g

Æg   3 store

Stødt kanel   3 tsk

Stødt kardemomme   2 tsk

Stødt ingefær   2 tsk

Stødt nellike   1 tsk

Fuldkorns spelt- eller havremel   130 g

Natron   1 tsk

Evt. pynt:

Mørk chokolade (70-85%) 30 g

Hasselnødder

Sådan gør du:

Skær dadlerne i mindre stykker, kom dem i en gryde med vandet og en knivspids salt. Kog ca. 8 minutter under låg til vandet er opsuget. Kom i en skål og lad det køle af.

Hak nødderne medium.

Blend dadlerne med en stavblender sammen med banan, olie, æg og krydderier.

Rør nødderne i og mel og natron. Bag i 12 muffinforme ved 190° ca. 25 minutter.

Når de tages ud af ovnen kan de toppes med lidt finthakket chokolade, der smelter når det drysses over og hakkede nødder.

 

 

Disse kryddermuffins er fra bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre lækkerier uden sukker.

DET_SOEDE_OMSLAG

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar