Kryddermuffins til jul og resten af året
De lækre sunde kryddermuffins her passer perfekt til december, men kan selvfølgelig laves – og spises – hele året! De er sødet udelukkende med frugt og kan bages af fuldkorns speltmel eller i en glutenfri version med havremel. Og de er meget nemme at lave.
Jeg har flere gange haft dem med som smagsprøver på messer, hvor de går som varmt brød. Folk har været begejstret over smagen og overrasket over at de er bagt af kun sunde nærende råvarer helt uden sukker. Nam nam.
Foto: Tia Borgsmidt
Til kryddermuffins med nødder skal du bruge:
Tørrede dadler 125 g
Vand 1 dl
Salt
Hasselnødder 1 dl
Banan 2 mellem (200g)
Kokosolie 50 g
Æg 3 store
Stødt kanel 3 tsk
Stødt kardemomme 2 tsk
Stødt ingefær 2 tsk
Stødt nellike 1 tsk
Fuldkorns spelt- eller havremel 130 g
Natron 1 tsk
Evt. pynt:
Mørk chokolade (70-85%) 30 g
Hasselnødder
Sådan gør du:
Skær dadlerne i mindre stykker, kom dem i en gryde med vandet og en knivspids salt. Kog ca. 8 minutter under låg til vandet er opsuget. Kom i en skål og lad det køle af.
Hak nødderne medium.
Blend dadlerne med en stavblender sammen med banan, olie, æg og krydderier.
Rør nødderne i og mel og natron. Bag i 12 muffinforme ved 190° ca. 25 minutter.
Når de tages ud af ovnen kan de toppes med lidt finthakket chokolade, der smelter når det drysses over og hakkede nødder.
Disse kryddermuffins er fra bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre lækkerier uden sukker.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.