De her kokostrøfler … de smager virkelig skønt. Ja det kræver selvfølgelig, at du kan lide kokos, hvis du skal blive enig med mig i den vurdering, men de gange, jeg har lavet dem til gæster ryger de som varmt brød. Så jeg synes, du skal prøve dem. De er lavet på base af kokossmør (creamed coconut), som du måske ikke kender, endnu? Kokossmør er ikke så kendt herhjemme som kokosmælk, og det må endelig ikke forveksles med coconut cream (kokosfløde). Kokossmør er nemlig usødet, dehydreret frisk kokos, der er findelt og sammenpresset til en fast masse. Altså kokos hvor både fiberdelen og fedtdelen er bevaret. Det er derfor et dejligt fiberrigt alternativ til kokosmælk og konsistensen – det på en gang faste og cremede – gør den perfekt til kokostrøfler.

Kokossmør fås enten i glas eller som en solid blok i en æske (kokossmørret ligger i en pose indeni), og det sker ofte, at noget af fedtindholdet har samlet sig i den ene ende, men det betyder ikke spor. Kokossmør bruges typisk i asiatiske gryderetter, det kan kommes direkte i gryden, og det kan røres op/blendes med kogende vand til kokosmælk. Fiberindholdet i kokossmør er højt – 16-18 g pr. 100 gram på de jeg har set. Fibre hjælper med at holde blodsukkeret stabilt, giver mæthedsfølelse og styrker fordøjelsen, så det er da bare et plus.

Til kokostrøfler skal du bruge:

Kokossmør (Creamed coconut)   200 g

Dadler (medjoul eller soltørrede bløde*)   100 g – vægt uden sten

Kakaopulver

Salt

Vand

Evt. frysetørret hindbær og/eller hakkede pistaciekerner

Sådan gør du:

Kokossmørret skal være blødt. Lun det evt. ganske forsigtigt i en gryde, pas på det ikke brænder på, det sker nemt. Ligger smørret i en pose og er så hårdt, at det er svært at få ud, lægger jeg posen på et varmeapparat, til smørret er blødt. Kom kokossmør (sørg for at få det hele ud af posen), dadler, 3 spsk kakaopulver og en lille knivspids salt i en foodprocessor. Kør til det er en ensartet masse. Tilsæt 1-3 spsk vand (evt. mere, det afhænger af hvor bløde dadlerne er), så massen ikke er smuldrende og nemt kan holde sammen, når du trykker en lille klump mellem fingrene*. Sæt det hele i køleskabet ca. 20 minutter, så det størkner let og bliver formbart. Tril nu trøfler i den størrelse du ønsker mellem håndfladerne, hvis det klistrer skal det stå koldt lidt længere tid. Tril trøflerne i enten kakaopulver, hindbær eller de flotte grønne pistaciekerner. Nyd!

Jeg opbevarer trøflerne i en boks i køleskabet.

* Dadlerne skal være bløde nok til at du kan mase dem sammen med fingrene. Er de for hårde til det, kan de sættes i blød i vand nogle timer eller natten over. Dadler har meget forskelligt vandindhold, er du i tvivl om konsistensen på massen, kan du forme en kugle og køle den hurtigt af i fryseren, så kan du justere vandmængden, hvis trøflerne føles for tørre.

Tip: trøflerne kan varieres ved at tilsætte krydderier, hakkede nødder, lakridspulver, fintrevet appelsinskal, pebermynteolie og andet lækkert.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Måske du også er interesseret i Trøfler med kanel og ingefær

Kommentar

kommentar