BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Konfektkugler med kokos

Disse kokoskonfekt kugler så dagens lys, da jeg forleden ville lave lidt julekonfekt til en veninde, jeg skulle mødes med. Hun tåler dårligt mandler, hassel-, cashew-, para- og valnødder, som ellers typisk er mine førstevalg til brug i julekonfekt, men det gik jo ikke den dag. Og konfekten blev så lækker, og er i øvrigt super nem at lave, så jeg synes den fortjener en plads her på bloggen. Der er jo nemlig mange andre end min veninde, der helst holder sig fra nødder, og til dem – og alle os andre, der bare godt kan lide lidt variation – er disse et godt bud på konfekt.

Til kokoskonfekt skal du bruge:

Bløde dadler (juicy dates)   125 g  (vægt uden sten)

Revet kokos   1 dl

Kakaopulver   1,5 tsk

Kokosolie   1 tsk

Revet eller hjemmesyltet syltet appelsinskal*

Stødt nellike

Salt

Mørk chokolade   50 g

Pynt:

Kokos og evt. grønne pistaciekerner

Sådan gør du:

Kom dadler, kokos, kakaopulver og kokosolie op i en skål. Bruger du syltet appelsinskal, så skær den i små tynde strimler til i alt 1 spsk og kom det i skålen. Ælt det hele sammen. Hvis du bruger revet appelsinskal, så kom det først i, når du har æltet det andet sammen. Brug så lidt eller meget appelsin som du kan lide. Kom en anelse stødt nellike i, kun lige så det giver kuglerne et smags strejf, og tilføj en nip salt. Bland det hele godt og tril 10 kugler af massen. Læg dem i fryseren i 45 min.

Hak chokoladen fint og temperér den. Dyp kugler i chokoladen og drys en smule kokos og lidt hakkede pistaciekerner på toppen inden chokoladen størkner.

*) find min opskrift på hjemmesyltet appelsin i bogen DET SØDE – sundhed & nydelse og i e-guiden GRØN OG BÆREDYGTIG JUL

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne linket med dine venner.

Husk også at tilmelde dig mine inspirationsmails med masser af lækre opskrifter og tips til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.